Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

Gred minyak wangi lah! aka perfume

Anda pengemar wangian?or perfume? bahasa mudah..minyak wangi lah!



Antara Brand yang agak femes (bagi aku la =)   ) :
Lancome Miracle,
Channel
Gucci by Gucci, 
Gucci Envy, 
Armany, 
DKNY, 
Burberry,
Acqua di Gio, 
Dunhill, 
Dunhill Pure, 
Dunhill Fresh, 
Dunhill Desire, 
Hugo,
BLV,





Confirm semua tahu brand2 nie..


Minyak wangi nie dah jadi mcm benda yg wajib ada sebagai hantaran kahwin ek?
asal kahwin ja hntar minyak wangi...


but korang taw dak beza gred2 minyak wangi nie? bkn gred sgt kot but lebih pada kepekatan


antaranya :Parfum,  Eau de Parfum (EDP) , Eau de Toilette (EDT), Eau de Cologne (EDC)

Perbezaan Parfum, EDP, EDT, dan EDC


Ini adalah beza kepekatan wangian.Lebih pekat, lebih kuat, dan lebih lama lah!
1. Parfum - Paling pekat dan paling kuat harumannya. dan paling mahal kot. 2.EDP (Eau de Parfum) - Kepekatan kedua tertinggi. Tahan lama sehingga 8jam. 3.EDT (Eau de Toilette) - Kurang pekat. Harumannya separa ringan dan kekal sehingga 3-4jam.siapa yang minat soft suka guna yg nie 4.EDC (Eau de Cologne)- …

Rahsia di sebalik Rahsia

Setiap org ada Rahsia Kejayaan Masing2....*kononya rahsia la =)

sebagai contoh rahsia-rahsia..

Rahsia untuk jadi sihat
Rahsia untuk jadi kaya
Rahsia untuk kurus
Rahsia untuk cantik
Rahsia Tarikh Lahir
Rahsia Tahi Lalat
Rahsia awet muda

n mcm2 rahsia....

tetapi Rahsia di sebalik Rahsia ialah...

Tiada Rahsia.

but ia di anggap "satu rahsia besar"
supaya ia jadi satu tarikan yang sangat-sangat hebat...
jadi tarikan yang luar biasa......

*hahah... =)