Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2009

Di mana kita - Di ctu kita

Di mana ada benci,
biar kita yang membalas dengan sayang.

Di mana ada hati yang terluka,
di situ kita yang menjadi penghiburnya.

Di mana ada keraguan,
di situ kita yang meyakinkan.

Di mana ada putus asa,
di situ kita menebarkan harapan.

Di mana ada kesedihan,
di situ kitalah yang berkongsi bahagia.


Di mana ada kegelapan,
di situlah kita yang membawa cahaya.


Selagi kita mahu membantu dan mengasihi kita,
selagi itu kita mendapat 'geran' kekayaan daripada Allah yang Maha Mengasihi.

keja dan meeting

slm aiiiii....

huhu...lame xterjah cni....

xsempat nk karang citer...bz gyle sejak sek bukak nie......mcm2 kena prepare.......
nk orientasi bdak2 form 1 and form 4....da meeting lg.....huhu....

pape pun yg sudi terjah n mbaca tq so much...........

n da yg bg msg tajuk kat fs...da masa n brkesempatan insyaAllah aku wat kan...tq..

piano

uit...pe kena nga piano plak ek??

huhu entah la.....

cinta/mncintai itu umpama piano
nape ek?

coz, 1st kita bermain ikut peraturannya, bila dh pandai peraturan lupa main ikut hati,

kronologi nye...1st nk kenal gf/bf kite sntiasa wat n tunjuk baik depan dia...ayat susun baik jak.......ckp berlapik beralas.....uishhh puji n memuji dh mnjadi rutin..maklum ar...nk memikat.....

but bila agak rapat.....

ayat2 baik sesopan sutun dh agak jarang d dgr...nape? coz dh dapat pe yg nk rite?means dh dapat pikat dia.......

last...ikut hati....bila dh masing2 rapat...yg nk pun dh dapt...mula ar ikut hati....dh bored ar...itu la ini la.....semua benda dh jd pnyebab.....coz wat men ikut hati jak...dh xpk dh pe nk jd pas tuh.......
rite??

cinta yang harmonis dibina atas rasa kepercayaan dan saling memberi serta menerima...memberi tuh bkn bermaksud mngadai maruh k....nop mmberi tuttttt k...

most important sifat percaya ar........jgn asyik duk pk mcm2 plak....heran gak,biasanye org popuan ar...asyik paranoid jak..…

prolog - aku bkn dia

aku adalah aku
nape aku nk d sameken dgn dia

nape nk suh aku jd cam dia
salah ka aku just jd diri aku

salah ka?
nape nk jdkan aku perfect
walhal dh taw xda mnusia yg sempurna

nape setiap benda nk d perbandingkan dgn dia
nape xbleh trime aku seadanye

nape semua perkara yg aku lakukan d anggap salah
nape nk jdkn dia sebagai role model

aku bkn dia
dan aku xkn jd seperti dia
xkan sesekali mngubah diri ku jd seperti dia
just hanye untuk mnambat hati

huhuhu

just be ur self


to smbdy with smbdy

pendoman - 1

RASULULLAH SAW bersabda yang maksudnya: “Janganlah setiap kamu menjadi orang yang tiada pendirian dan berkata:” Saya dengan orang, jika mereka berbuat baik, nescaya saya berbuat baik. Dan jika mereka berbuat jahat, nescaya saya berbuat jahat. Tetapi biasakan diri kamu, jika orang berbuat baik, berbuat baiklah, dan jika mereka berbuat jahat, elakkan kejahatan mereka”. (Riwayat at-Tirmidzi)

prolog - berjauhan

b4 brjauhan
kite sntiasa brdekatan

bila berdekatan
kite sntiasa gmbira
sntiasa senyum,sntiasa ada benda nk d ucap or d ckp

bila nk berjauhan
surat cinta d bg sebagai tanda ingatan dan kasih syg
lambaian tgn dgn titisan air mata mnghiasi saat perpisahan

bila brjauhan
msg(sms) mnjadi penawar rindu
pangilan dia mngubat kesedihan
berbual bicara melalui telefon mngubat kegembiraan

bila lame2 brjauhan
ati mula brfikir bkn2
knape c dia dh xjd cam dulu
dh jarang brmsg
dh jrg col.
bila d tanye,mnjadi pergaduhan
bila d pujuk,besar plak kepala..
bila d minta maaf, d reject tanpa bual bicara..

kelama-lamaan
hati dh malas nk pk..
dari merana gundah gelana memikirkn org yg xpernah pk

mmbisu menenangkn diri
org d sekeliling wujud but xsedar kehadiran nye
semua benda d wat xkena...
benci dgn perasaan
tapi hati mngharap dia kmbali
kerana sayang dan kasih nye pada hubungan

masa berlalu...hari berganti...
kesedihan brtukar gembira
kerna hati dh x gundah

hati seakan boleh menerima ketidakhadiran dia dlm diri....
walaupun pada masa yg sa…

'love at the first sight?

slm....yeah...1st post utk taun 2009...
but b4 that...aku nk say sori pade sesape yg berasa terasa terkena nga pe yg aku tulis kat Kongsi Rasa k....nawaitu or niat bkn nk menerkam sesape...just ingin brkongsi rasa jak....maaf la k.....mayvi tu jas kebetulan aja......

n pada yg sudi mnjeguk n mbaca n mninggalkn komen...tq so much k.....

orait....kembali ka tajuk kite....hoho...

'love at the first sight aka cinta pandang pertama.....

da org tanye...blh prcaye ka kwujudan cinta pandang pertama ek...mayvi some pple percaya n da yg tak.....

so law tanye aku,mayvi aku percaya "love at the first sight"...but depands pe love at the first sight nye....let say.....

cam law korg terserempak nga some gal/boy...pe yg mnyebabkn korg jatuh cinta...sbb dia lawa?nsem? or etc....mayvi korg leh ckp, yeah...,aku dh jumpa cinta aku...coz trpandang seorg gadis at first sight...kerna gadis tu lawa....

law gadis tuh xlawa...xjdnye 'love at the first sight'.....so simpulnye....cinta pandang pert…