Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2008

Pengorbanan or Kesetian?

slm ait...

biasa aku tulis blog coz aku bored...
but today aku tulis coz sbdy suh aku tulis...dia yg pilih tajuk nie...
aku xkenal sgt dia...but sbagai sorg kwn yg akan sntiasa ada untuk kwn
aku tunaikn pe yg dia hajati...

pngorbanan? banyak benda yg bleh d kaitkn dgn pngorbanan...da pro contra nya...da negatif poCtif nya pngorbanan....

but skang aku nk citer n ckp sal pngorbanan dlm cinta....sure n confirm dlm korg brcinta beribu or brjuta pngorbanan yg kununya korg anggap pngorban wlaupun trpaksa korbankn cerdik pandai korg untuk cinta(kununya laa)

tul ka pergorbanan yg kita lakukan dpt buktikan kesetian kite pada dia?? n apakh pngorbanan dia untuk buktikan kesetiaan dia??? korg rasa dlm cinta perlu ka pngorbanan untuk tunjukkan or buktikan kesetiaan dlm prhubungan?? n korg rasa dgn pngorbanan yg korg dh wat akan memastikan perhubungan korg kekal??

aku rasa semua persoalan yg aku timbulkn tuh...majoritinya xpernah terlintas kat pkran korg ek?? coz aku taw cinta itu buta..cinta mmbutakan seg…

Kesedihan..(sedih dan pilu)

slm aiiiii....

so arinie aku nk citer sal sedih plak....sal penderitaan pembawakan penyakit what we col pnyakit sedih...
semua org penah melalui penah mrasai pngalaman sedih....semua org penah tangisi kekesaln yg penah d wat...... sangsara xsangsara penyakit kesedihan....d sebahkn sedih semua kerja bleh tergendala...even nga rakan2 sahabat2 terdekat pun bleh jd jauh wat seketika...coz nk mnyendiri n melayan perasaan.....mentangisi....dan mengalirknkn air mata dgn harapan kesedihan itu akn brlalu pergi..

sedih?? ialah lintasan hati yang boleh mempengaruhi pemikiran dan perasaan manusia d namakn 'kesedihan'.

Jika kita xdpt kawal prasaan nie dan dipujuk dengan sandaran wahyu, kesedihan itu bleh menjadi pnyebab kehancuran seseorg..
dari pe yg aku lihat n taw...kesedihan kbanyakan berpunca dari perhubungan or kapel....tiap kali gaduh or putus hubungan kite akn mnangis...why?? coz kite mngimbau knangan nga dia..saat gembira senyum ketawa...saat manis....yg kita anggap kenangan indah...wa…

pagi yg hening.....

slm ait.....
story rinie len ckit....len dari kebiasaan...biasa aku bercerita tentang org..rinie nk citer sal aku plak...hahaha.....

d stu pagi yg hening...d kala burung berkicauan....d kala suasana yg tenang dan damai...aku terpaksa bgun pagi untuk pegi keja...

alahai malas rasa d hati...maklum ajalah....sek cuti but aku still kena p sek....huhu...bored gyle..dah la student xda....



(rumah sewa ku yg agak2 indah luarannye)


but demi keja...d sertai dgn niat berkhidmat untuk negara aku kuatkn azam n jati diri merempuh segala dugaan..haha.....


(suasana depan umah aku)

bila kuar ja umah aku tgk susana berkabus...alahai dlm ati nk ja masuk tdo balik...korg byangkn susana sejuk romantik semacm ja...alangkah bahagianye law kepala beralas kn bantal d susuli berselimut kn toto.......halamak......nyaman gyle......but itu skadar byangan ja...hakikatnye aku terpaksa rela mengharungi susana yg agak2 romantik itu....


hehe....dlm perjalanan aku still se…

(kasih sayang)-benci dan pasrah!!

slm ait.....

hari baru cabaran baru
hidup ceria,senyum slalu.....
salam d hulur pembuka bicara........

haha..panjang lebar pembuka bicara.......by the way aku nk crite sal benci dan pasrah....kesinambungan ep. kasih sayang.....

pe benci dan pasrah ek??? dan pe kena mngena nga kasih sayang(kasih dan sayang)??? so b4 korg bc tajuk nie..aku rasa better korg bc ep. kasih syg dlu ar....sal ini myvi aka maybe da kena mngena ckit laa...hehehe...

ok....korg sure penah becinta n penah putus then sambung balik then putus then sambung balik...sure masing da pngalaman masing2...so aku nk kongsi rasa aku....crite yg d ilhamkn mnerusi pnglihatan gelagat org yg berCINTA...hahaha.

dlm korg kapel sure semua bek ja...semua indah..maklum ar..cinta itukn buta...bkn stakat mata ja buta bahkn hati pun turut buta...hebat xhebat penangan cinta......benda yg kapel kt wat,walaupn kite xsuka leh d trime...hebat xhebat......

dlu sblum ada kapel org terpegang tgn pun dh jeling2...maklum ar,bkn muhrim.....but bila dh kape…

teman?? or teman istimewa????

(copy from my Friendster blog)



slm….ait2….

so tajuk cam agak2 nyaman gk…cam mane aku leh dpt tajuk nie..?sal atas permintaan seorg gadis,yg leh d kategori kan agak mnawan dan yg most important…suara dia cedap…sesedap mata memandang…hehe…


teman??? apa maksud teman ek?…len org,len difinisi…avaragenye anggap teman tuh sebagai sahabat or kwn…besfren mat pada salleh kate…..but iya ka itu maksudnye??? tepuk tgn dgn senyuman,pk sndiri sambil tersenyum…

teman teristimewa??? pe plak korng ketegorikn ek???….adakah yg mempunyai kuasa??wang??or yg bleh mngikut khendak korg br korg bleh katakn teman or kwn yg istimewa???….

balik pd teman td….teman or kwn sama aja rite?…kwn lah senang ckit….kwn senang kita nk cari….senang sgt2…’jumpa slm,kite kwn k’ itu ja ayat salam perKWNnan….simple….but yg susahnye…kwn baik…kwn yg memahami…kwn yg seteru nga kite….kwn yg time kite gembira or sedih dia sntiasa ada…

kwn???senang d sebut,senang d luahkn…but berat tugas sbagai kwn…cuba renungkan..”mampukh kite untuk sentia…

keUtamaan VS yg Utama???

(copy from my Friendster blog)


slm persahabatan semua…..


ait2…hehe…..aku keBoringan that way aku termenulis lg……..so kali tajuk seperti yg trtera d atas……haha…

topik rinie da berkenaan nga carta hieraki….antara 1 hingga 5 or +++ok

storynye cam nie…..nape kite suka or nk bercinta???walhal usia kita baru ja belasan……sbb itu dah sifat yg d anugerah…sifat yg xdpt d buang dlm diri setiap manusia….i means sifat nk berkasih syg,nak kasih dan nk sayag,nk mencinta dan nk d cintai…..xsalah….bgus….

but….yg salah n yg xbgusnya law u’all salh memberi keutamaan….let say u’all ngah study…kite ambik form five la….time nk SPM still leh bergayut,n leh hang up every week but nk pegang buku punye la liat…….so that mean u’all punye keutamaan kat BF….

ok…peringkat Uni. plak….kat U nie la paling banyak kazanah cinta…yg karam,yg timbul,yg mcm2……..cuba imbau,pe niat u’all jejeak kaki kampus??? adakah u’ll berniat “ya Allah yg tuhanku,temukanlah aku jodoh d cni” or brniat “ya Allah ya tuhanku,berkatilah ilmu yg aku …

maaf...maaf.. n..maaf

(copy from my Friendster blog)



slm…aitt2….


dlm cinta ada pergaduhan….nop dlm cinta ja..leh d kate kan dlm semua benda leh timbul isu pergaduhan…just meletup ka tak aja……..


aku contohkan dlm isu kapel ar,kecik ckit konteknye……..u;all andai kan,u’all dah jumpa pasangan sehati berdansa…cewahh…i means sehati sejiwa…kununye dia lah kepal paling bahagia…….perfect ar….dgn caringnye,dgn romantika nye….dgn kelembutannye…..confirm bahagia ek???


but…cam ne law u’all dpt sebaliknye???tp u’all cyg dia….wlaupun dia tu xbape de sgt ciri2 plihan u’all???? ok tinggalkn persoalan utk u’all pk…


dlm satu kes….da la kapel nie…..diorg time kat u,masing xpandang…tegur pun jarang2 aja………after konvo tup2 diorg kapel……..siap wat kenal satu family lagi…..c laki nmpk matang kate mak c pompuan…..dlm kapel c pompuan nie taw,time study dlu c laki nie suka kat pompuan len,slalu kuar date……dlu c pompuan tu xkisah sgt….but now diorg dh kapel, cpompuan tuh mula ar ambik kisah….siap suh janji jgn men msg…dgn pompuan len…c la…

kasih sayang vs kasih dan sayang

(copy from my Friendster Blog)

slm..ait oit2….
bored ar ek….sbb bored la aku ter-jerumus dlm pembikinan blog nie..cewah,bunyi cam gempak aja…haha…

by the way berbalik crite…hehe,… kasih sayang dgn kasih dan sayang berbeza ka pengertiannya hah??? mngikut firasat aku yg agak2 sesat ckit la.hehe..cam berbeza aja maksudnye….try u’all fahami tul2…

kasih syg tuh dah biasa kt dgr,senang nk d cari…kaleh tlinga doh kate org klate…but kasih dan syg nie yg jarang2 d dgr,yg agak2 susah nk d jumpa….nape ek??? apakah maksud d sebalik ayat tuh hah???(teng teng tingggg)cewah!!suspens la kununye…hehe

mngikut peradaban org2 muda,kasih syg dpt d rasa dgn caring,taking care..keep in touch…ambik taw,ambik berat(cam same aja maksud) tul ka??….bila terjd semua tuh,maka trjelma lah what we col kasih syg……

but kasih dan syg len plak….cam mbr aku…nk kasih org cukup senang but nk syg org tu susah ckit….why?? sbb dia lebih suka brkwn,selesa berkwn…bila prasaan kasih aja ada,maka xda lah timbul prasaan jeles sesama kwn…

Jeles..Jelas..Pening….Maaf!!!

(Copy Dari Blog Friendster)

haha…halo…tajuk pun hampir pening..sebenarnye aku da nk share story,not bout me..hehe…bkn cover ek…seriusly not bout me…haha…

so story timbul dr penghayatan n perlihatan….n tiada kena mngena antara yg hidup or yg xhidup dah….

pompuan???jeles??? lelaki???jelas??? pening??? paham??? nop??
ok…pompuan suka jeles then lelaki plak slalu jelas kan….kesimpulan nya pening,pening nga prob yg sngaja d timbulkan or memang pompuan suka timbulkan…(kaumhawa jgn marah plak ek:))

to gadis2 ape yg u’all slalu difinisi kn nga jeles???…adakah law lelaki or BF kluar nga other women yg d kenal sblum kapel u’all nk jeles ka??….or bila dah kapel secara automatik trJD hak milik yg kepastiannya xpasti kekal or nop..why hah???

org tua kate, jeles tanda syg..itu org tua yg kate…n memang patuh d patuhi…but..yg terlampaunye..bila jeles d salah gunakan kuasakan…jeles dh d jdkn kongkongan…hoho…cam kejam plak bunyi…but that true..rite girlz??? lg satu alasan,” bkn jeles laaaa abg,syg just berhat…

Welcome 2 my new suara

Slm ait2.........so selamat dtg......bored ek??? that why aku terjerumus dlm pemBlog kan nie...hehe...dlu just men2 tulis dlm friendster blog....n maybe aku akn copy ckit2 pe yg aku tulis kat friendster........

so...pada yg sudi or terbaca....sama2 berfikir....n law da tajuk utk d share..leh d utarakan......

ok...selamat...