Skip to main content

pagi yg hening.....

slm ait.....
story rinie len ckit....len dari kebiasaan...biasa aku bercerita tentang org..rinie nk citer sal aku plak...hahaha.....

d stu pagi yg hening...d kala burung berkicauan....d kala suasana yg tenang dan damai...aku terpaksa bgun pagi untuk pegi keja...

alahai malas rasa d hati...maklum ajalah....sek cuti but aku still kena p sek....huhu...bored gyle..dah la student xda....



(rumah sewa ku yg agak2 indah luarannye)


but demi keja...d sertai dgn niat berkhidmat untuk negara aku kuatkn azam n jati diri merempuh segala dugaan..haha.....


(suasana depan umah aku)

bila kuar ja umah aku tgk susana berkabus...alahai dlm ati nk ja masuk tdo balik...korg byangkn susana sejuk romantik semacm ja...alangkah bahagianye law kepala beralas kn bantal d susuli berselimut kn toto.......halamak......nyaman gyle......but itu skadar byangan ja...hakikatnye aku terpaksa rela mengharungi susana yg agak2 romantik itu....


hehe....dlm perjalanan aku still sempat candid...maklum ja lah...asyik rindukn bantal ja...so nk ilangkn mngantuk atas moto aku pun men2 la candid...lgpun aku memang suka mn-candid gmbr nie...kira hobi gak la.....so dari umah aku nk ke tmpt keja mngambil masa lebih kurang 10minit gak laaaaa......


susana suci sesejuk embun salju aja........tiap2 ari aku meredah dlm suasana camnie....maklum ar kat sarawak udara fresh lg.....hehe.......


finally, after aku tempuh perjalanan dgn perasaan mngantuk ja...akhirnye sampai gak sekolah....
but dlm ati still nk tdo.....so nk ilangkn mngantuk...men ym jap...download lagu indie band..band Bintang Batu......layan gak la lagu diorg,walaupun xsesedap kicauan burung.....hahaha....



pape pun aku njoy nga keja......




so nie lah ofis aku....yg agak berselerak.....maklum ajalah.....hahaha....

orait.....len kali plak jumpa law da mood aku terjah lg kat cni......

len hari,
len citer,
ada hari,
bercerite lagi...

adiosssssss.....................................................

Comments

Anonymous said…
cantek nyew...
tenang jew....
cam nyaman jew...
x macam kl...
btol kate awak..
syok gler tdo..ha3 =P
ariry said…
iya....taw xpa.....hehehe

Popular posts from this blog

Belajar Bahasa Kelantan / kecek klate

Perbendaharaan Kata

Bokbong – spesis musang
Ttuyup – pepatung
Pok Kor – spesis mengkarung
Ike Kkhonge – ikan cencaru
Gelenyar,Gletah -mengenyam, getik
Saksoba = Absorber
Supik Gelenyar/supik rhokrhak – plastik bag (yang nipis tu.)
Buah Topoh = buah epal (diambil dr perkataan Arab “tuffah” = epal)
Mokte = rambutan
Kuk/kok = sekeh
Njja/nenjja = tendang
Tak cakno = x hirau
Nyaknyo/nayo = kesian
Bbaloh = kelahi
Ggaduh = nak cepat (double `G’ means sabdu))
Debe = berani gilerr
Bekwoh = kenduri (mungkin berasal dari big work)
Tohok = buang / throw out
Rhukah = panjat
Ghohok = susah, payah
Hungga = lari (bkn hungga bungga ekk)
Cuwoh = curah
Getek/etek = juga
Tepoh = langgar
Tubik = keluar
Siak duk gghobar = Jangan risau.. Don’t worry, be happy!!!
Idak kow = cuma
Wak ggoghiI = Bagi memulakan sesuatu.. to start with.
Dekpong gak eh = Kalau ya pun
Jjughuh = baik (jjughuh budok tu = baik budak tu)
Kelaghing = kesat/not smooth
Belengas = melekit
Klikpah klikpah = terpinga pinga
Nyelo = tingkap
Grobok = almari
Pitih = duit
Kupit = ke…

Isteri = Is Three?

Sidang teh tarik kami tengah malam semalam dihangatkan dengan pengakuan seorang rakan: "Aku dah berkali-kali cuba bagi tau isteri aku yang aku ni ada 'girlfriend' tapi dia buat tak tau, dia buat dhek aje!"

"Akikkk? Macam mana tu? Betui ka dia buat tak tau? Kalau betui, petua apa yang hang pakai? Boleh hang tolong ajar kami?" sambut seorang rakan dengan nada yang sangat teruja.

Kawan yang peitama itu berkata: "Soal aku sayang perempuan lain ni, tiap-tiap hari aku bagi tau dia. Setiap kali berSMS, dia akan bagi tau aku, Iluv U. Akupun balas I luv U2, Aku tak tulis “too tapi sengaja tulis ‘2' supaya dia faham yang aku sudahpun menduakan dia.

Tapi itulah yang aku hairan, dia boleh buat tak tahu sedangkan aku sudah pun berterus terang, selain dia, ada lagi perempuan yang aku sayang.

Kami semua ‘bantai' ketawa mendengar pengakuan rakan saya itu. Saya sendiri tidak tahu nak kata apa, melainkan hanya ketawa.

Saya kurang pasti sama ada rakan saya itu c…

Kemalangan bernilai Jutaan Ringgit

RM12.07 juta kerugian RM804,794 Harga sebuah ferrari RM1,20juta Harga Lamborghini
TOKYO - Lapan buah kereta sport Ferrari, sebuah Lamborghini dan dua buah kereta Mercedes berlanggar di sebuah lebuh raya di Shimonoseki, tenggara Jepun kelmarin.
Menurut agensi berita AP, polis menyatakan perlanggaran itu disebabkan salah seorang pemandu sebuah Ferrari itu cuba untuk mengubah laluan sebelum kereta tersebut merempuh penghadang jalan. Kereta Ferrari itu kemudian berpusing di lebuh raya tersebut. Beberapa buah kereta lain berlanggar kerana cuba mengelak Ferrari tersebut. Tiada seorang yang cedera serius dalam nahas itu tetapi polis di wilayah Yamaguchi menyatakan 10 orang dirawat kerana mengalami luka. Menurut polis, 14 buah kereta terlibat dalam nahas itu. Agensi berita AFP melaporkan bahawa kos perlanggaran itu melibatkan 300 juta yen (RM12.07 juta). Harga kereta baharu Ferrari ialah lebih 20 juta yen (RM804,794) manakala Lamborghini berharga sehingga 30 juta yen (RM1.20 juta).  sumber : be…