Skip to main content

apa ada pada takda apa2

slm

haha...pelik ja tajuk law sekali imbas.....xpa,itu yg yg aku suka.....
huhu.......

pa ek apa ada pada takde pape?....xphm lg...

ok..aku xplain ar...huhu...cam da org yg kate "aku xda pape,iya tul..aku ikhlas bg benda nie pd ko" so law d tafsirkn secara betul mean n slalunya xda pape nie brmaksud ada apa2......ala cam umpama simen d sebalik tile..hahaha

why aku say camgitu....coz org yg xda pape nie xperlu la nk kate dia xda pape.....bg n berlalu pergi...but sebaliknya law org yg ada pape nie...org yg ada pape nie dia bg smthing n say"ambilah,aku xda pape niat.. aku ikhlas" so biasanya org camnie memang ada apa2 tuh.....iya ka?same2 kt pk k

aku bg contoh lg ar k....c2tuac 1: da seorg lelaki suka kat korg but family korg xbrape suka dia......so dia bg kain kat keluarga korg(baiknya) n time dia bg tuh dia ckp "sy ikhlas n xda pape pun hbungan nga ank makcik" so law korg sebagai family or mak pompuan tuh korg rasa iya ka xda pape..walhal aku xda pun kena mngena nga dia sampai nk bg kain kat family aku..confirm ada pape nie...- .haha....xtaw ar korg paham tak ayat aku nie...coz aku pun bit kon-pius..huhuu

so sntiasa la peka dgn maksud trsirat ayat nie k

"sy ikhlas,benar2 ikhlas n xda pape pun niat yg bkn2"
so kebiasannya ayat cam nie mesti ada pape...mksud yg tersirat k...so fahami la betul...jg laa sampai trjadi salah faham....
salah faham?? oraitt...aku terangkn...let say incase trjadi cam nie...org tuh ckp..
"sy ikhlas untuk jalinkn hbungan nga awk,hingga sy sanggup bg mcm2 or datang sejauh nie untuk jumpa awk..knapa awk xhargai pengorbanan sy??knapa xpaham maksud yg terpendam d hati sy??"
confirm dlm hati korg "eh mamat nie,sape yg suruh,arituh ckp xda niat pape bg ikhlas la..."
rite???
but..BUT xsemua camtuh k...just fikir2kn renung2kn n tengok2 lah...jg sampai dh trgundah br nk trgelana.....hahaha ok??
lg satu jgn la la plak nk tunjuk pandai sesenag ja nk mnjatuhkn hukum org tuh xikhlas or pape k.....

Comments

saya_egie said…
a'ah la...
byk kali di salah anggap...

wohhoo..bru le phm yek..
mekaseh sbb explen~
ariry said…
haha...paham??bguslh....sy pun xbrape nk paham ar.....tulis ja pe yg trlintas d kpala.......

hehehe...
saya_egie said…
paham la mksud sebena xde pape..
sbb saya pon slalu wat cmtuh...
huahuahua...
ariry said…
haha..bgus....memang kena la nie..hehe....
s.a.y.a said…
yaya....kena sgt~...
mcm tau2 jah...
ariry said…
mesti la taw......sal penah kena n mngena camtu....hahaha...rasanye semua penah kot...hahaha...dunia2....
kusu said…
"sy ikhlas,benar2 ikhlas n xda pape pun niat yg bkn2"

aku selalu dengar ayat tu..dah lali pun..uhuhu..

betuljugak pe yang ko kata tu :D tq
s.a.y.a said…
hahah....tau xpe encik kusu,,,

xde niat kunun...kunun la...
ariry said…
haha.....ok ar...kira korg semua bleh trime ar knyataan aku nie ek??hehe....gud2...cewah...so next time pndai korg ar la trjemah niat tuh...kuakua2....
s.a.y.a said…
iya2..suda pasti akan berwaspada~
A.R.Y. said…
huhu.. setuju gile2..
slalu gurl ckp takde papa tp dlm hati ALLAH je yg tau....
tp kdg2 guys trus anggap kitorg ckp takde pape means mmg akde pape..
ahirnya mkn hati sendiri je la gurl tuh...
hihi...
guys lak suke ckp 'saya ikhlas'
like 'we' gonna fell for dat?
haha..
humans are weird...
[yeah, i'm one of them]
hihihihi
s.a.y.a said…
hahah...amat la stuju skali...
s.a.y.a said…
hahah...amat la stuju skali...
ariry said…
hahaha...name dah gal...mkn ati d sbbkn malu kununya la....so next time better straight 2 the point la...nk ckp nk,xnk diam aja...hehe
s.a.y.a said…
kalo diam msti org tuh asek tanya jek..xnak..ckp je tanak....
ariry said…
haha...iyo lah....
bgus2......bored ar...da idea tak tuk tajuk baru????hehe
s.a.y.a said…
ahaa..tau xpe..quite bored ritte?...

huhu....adeh..pasal ape yek..saya amt la ketandusan idea..

kes hormat menghormati sesame sendri oke??
deennasour said…
kalau dah tak ada apa2 tu.biar lah tak ada apa2..

tak payah lah nak kata apa2..
atau kata apa2..

biarkan tak ada apa2.
kusu said…
penin dengan tajuk ni..huhu
btw, selamat ari raya korban~
ariry said…
haha...kusu aku sndiri pun agak2 pening nga tajuk nie..hehe...tulis pe yg terlintas d kepala ja....hohoho..pape pun slamat berhari raya..
s.a.y.a said…
slamat2...xtau apa2
mireya said…
eklas tu x nmpk.
org asekk kta dy eklas tu jrg skli bnr2 eklas.
wahhh!~
berfalsafah!
xbole blah.

jz ingat.
eklas tu mcm semut hitam ats btu hitam d tgh mlm yg gelap gelita.

mne nk judge eklas org kn?
biar Allah y mnntukan.

:)
ariry said…
yup...smtimes ekhlas xnmpk...but kgd2 kite bleh rasa keihklasan org tuh....cam u ckp...umpama semut itam nk tgk semut hitam d mlm hari...memang kite xnmpk semut tuh...but kite dpt rasa adanye semut tuh..instict kununye la....
Anonymous said…
oWg sEtuJU!!!

e-cLAsS lAhIR daRi haTi....

daPat diRasa, juGe dAri hAti...

tP kAdaNg2 oWg boLey tGok keikHlasan kiTe dari peRbuatan aTAu kAte2 kiTe....

btw,,sOmeBody bLey jAdi exCelLenT n fAntastic actOr biLa mEngGunakaN perKAtaan "IKHLAS" dalam kate2nYe...

mcm yg awak cakap...


~~luVLy pInk~~
ariry said…
haha......but smthing we need 2 be fantastic actor...br da org nk caye keikhlasan tuh....xtaw ar nape....rite??

Popular posts from this blog

Belajar Bahasa Kelantan / kecek klate

Perbendaharaan Kata

Bokbong – spesis musang
Ttuyup – pepatung
Pok Kor – spesis mengkarung
Ike Kkhonge – ikan cencaru
Gelenyar,Gletah -mengenyam, getik
Saksoba = Absorber
Supik Gelenyar/supik rhokrhak – plastik bag (yang nipis tu.)
Buah Topoh = buah epal (diambil dr perkataan Arab “tuffah” = epal)
Mokte = rambutan
Kuk/kok = sekeh
Njja/nenjja = tendang
Tak cakno = x hirau
Nyaknyo/nayo = kesian
Bbaloh = kelahi
Ggaduh = nak cepat (double `G’ means sabdu))
Debe = berani gilerr
Bekwoh = kenduri (mungkin berasal dari big work)
Tohok = buang / throw out
Rhukah = panjat
Ghohok = susah, payah
Hungga = lari (bkn hungga bungga ekk)
Cuwoh = curah
Getek/etek = juga
Tepoh = langgar
Tubik = keluar
Siak duk gghobar = Jangan risau.. Don’t worry, be happy!!!
Idak kow = cuma
Wak ggoghiI = Bagi memulakan sesuatu.. to start with.
Dekpong gak eh = Kalau ya pun
Jjughuh = baik (jjughuh budok tu = baik budak tu)
Kelaghing = kesat/not smooth
Belengas = melekit
Klikpah klikpah = terpinga pinga
Nyelo = tingkap
Grobok = almari
Pitih = duit
Kupit = ke…

Isteri = Is Three?

Sidang teh tarik kami tengah malam semalam dihangatkan dengan pengakuan seorang rakan: "Aku dah berkali-kali cuba bagi tau isteri aku yang aku ni ada 'girlfriend' tapi dia buat tak tau, dia buat dhek aje!"

"Akikkk? Macam mana tu? Betui ka dia buat tak tau? Kalau betui, petua apa yang hang pakai? Boleh hang tolong ajar kami?" sambut seorang rakan dengan nada yang sangat teruja.

Kawan yang peitama itu berkata: "Soal aku sayang perempuan lain ni, tiap-tiap hari aku bagi tau dia. Setiap kali berSMS, dia akan bagi tau aku, Iluv U. Akupun balas I luv U2, Aku tak tulis “too tapi sengaja tulis ‘2' supaya dia faham yang aku sudahpun menduakan dia.

Tapi itulah yang aku hairan, dia boleh buat tak tahu sedangkan aku sudah pun berterus terang, selain dia, ada lagi perempuan yang aku sayang.

Kami semua ‘bantai' ketawa mendengar pengakuan rakan saya itu. Saya sendiri tidak tahu nak kata apa, melainkan hanya ketawa.

Saya kurang pasti sama ada rakan saya itu c…

Kemalangan bernilai Jutaan Ringgit

RM12.07 juta kerugian RM804,794 Harga sebuah ferrari RM1,20juta Harga Lamborghini
TOKYO - Lapan buah kereta sport Ferrari, sebuah Lamborghini dan dua buah kereta Mercedes berlanggar di sebuah lebuh raya di Shimonoseki, tenggara Jepun kelmarin.
Menurut agensi berita AP, polis menyatakan perlanggaran itu disebabkan salah seorang pemandu sebuah Ferrari itu cuba untuk mengubah laluan sebelum kereta tersebut merempuh penghadang jalan. Kereta Ferrari itu kemudian berpusing di lebuh raya tersebut. Beberapa buah kereta lain berlanggar kerana cuba mengelak Ferrari tersebut. Tiada seorang yang cedera serius dalam nahas itu tetapi polis di wilayah Yamaguchi menyatakan 10 orang dirawat kerana mengalami luka. Menurut polis, 14 buah kereta terlibat dalam nahas itu. Agensi berita AFP melaporkan bahawa kos perlanggaran itu melibatkan 300 juta yen (RM12.07 juta). Harga kereta baharu Ferrari ialah lebih 20 juta yen (RM804,794) manakala Lamborghini berharga sehingga 30 juta yen (RM1.20 juta).  sumber : be…