Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

Petua untuk disanyangi Mertua

Alkisah seorang menantu yang membenci mertuanya…

Pada satu ketika dahulu, Aminah berkahwin dan tinggal bersama suami dan mak mertuanya. Hubungan Aminah dengan mak mertuanya bermula saja sudah seperti anjing dengan kucing.

Mereka berdua tidak pernah berhenti bergaduh kerana kedua-dua tidak dapat menahan sikap dan tabiat masing-masing. Mak mertuanya, Jannah mengkritiknya setiap hari.

Disebabkan budaya menghormati orang tua, Aminah sentiasa akur dengan permintaan mak mertuanya yang dirasakan melampau seperti seorang diktator. Suaminya pula tidak mahu berpihak kepada sesiapa. Aminah merasakan mak mertuanya inginkan menantu baru – samada ada dua pilihan, paksa suaminya untuk menceraikannnya atau suruh suaminya berkahwin seorang lagi.

Setiap hari Aminah memikirkan perkara ini… 

Akhirnya Aminah tidak tahan, dan berjumpa dengan seorang Ustaz Rawatan Herba Ustaz Yahya, sahabat karib ayahnya, untuk menyelesaikan mak mertuanya.

Aminah mengadu segalanya pada Ustaz Yahya, dan meminta untuk mendapatkan h…

Nabi Muhammad SAW Di hina Lagi?????

bila dgr org kutuk kritik agong maka bertubi2 lah report polis di lakukan...

begitu juga bila dgr ada org kutuk Nabi Muhammad SAW...bagus lah..kita harus pertahankan Nabi kita...

tapi sejauh mana kita pertahankan Nabi kita?
sebanyak mana kah kita dgr nasihat dan amal sunnah2 baginda dlm kehidupan seharian kita???

tak perlu pandang org lain..tengok dlm diri kita cukup lah...

2,3 hari lepas keluar front page paper yang kononya perjuangkan melayu mengatakan Nabi kita di hina di laman sosial...di page yang sama jugak wanita melayu islam tak bertudung ada....

Rasululah dah pesan, berpegang pada islam dan amal sunnah yang di bawakannya insyaAllah ada ganjaran di sisi Allah..

bila kita tak amal ajaran yang di Ajar NAbi, bkn kita ja kena hina..Nabi pun di hina.

tgk ja apa yg berlaku sekarang...ada ja nabi di hina...puncanya diri kita sendiri yg jauhkan diri dari Ajaran Islam dan Sunnah
======================

Masih ingatkan peristiwa Perang Uhud??

ketika Nabi berpesan pada 50 org di ketuai ib…