Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2011

MemBIRUkan tulisan di Facebook

Semua ada Facebook?

korang perassan tak, skang banyak org upate status guna tulisan color biru?style gitu..

but tahukah anda,macam mane jadi cam tuh..

so trick nya :

copy ayat kat bawah nie


@#[1: ]@@#[1:[226792867362921:1: Tulisan BIRU anda disini ]]


dan edit kat  "tulisan BIRU anda di sini" korang bleh taip ayat pape ja kat cney
but sebelom korang enter-kn status anda,make sure korang delete dlu simbol #

so bila buat # ayat dia akn jd cmnie

@[1: ]@@[1:[226792867362921:1: Tulisan BIRU anda disini ]]






-------------------------------------------------------------------------------




**untuk lebih senang korang copy ja ayat kat bawah nie




@[1: ]@@[1:[226792867362921:1: Tulisan BIRU anda disini ]]


dekat "Tulisan BIRU anda disini" korang tulis lah ayat korang then enter lah..




so selamat memBIRUkan tulisan di FACEBOOK...












Dari pembuat kereta..ke basikal...cool!!

korang peminat basikal?peminat fixie?  selalu ke mana-mana dengan basikal??melepak malam2 nga basikal... cool.......
satu basikal yang cool...dari pembuat yang cool.......
Ferrari enzo

Ford E-bike concept
Bavarian Motor works Pembuat engine flight,kereta,motosikal
Mercedes
VW Bike Concept
Mini Cooper - FDB166

Fixie - Maserati

Land Rover
Porsche
McLaren Venge


tak silap aku..proton pun ada kuar-kan basikal...model T-Bolt...
*dari pembuat kereta yang mengamalkn "safety first" so agak2 basikal nie ada airbag tak? =)

Ucapan Belanjawan 2012

Ucapan Belanjawan 2012 di portal Perbendaharaan

KUALA LUMPUR: Ucapan Pembentangan Belanjawan 2012 oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, yang juga Menteri Kewangan di Parlimen Jumaat ini akan disiarkan secara langsung menerusi stesen televisyen tempatan dan portal Perbendaharaan Malaysia. 

Kenyataan Kementerian Kewangan hari ini menyebut ia adalah bagi memudahkan pengguna internet mengikuti siaran langsung ucapan berkenaan yang bermula 4 petang. Siaran langsung ucapan itu boleh didapati dalam dua versi iaitu Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris dengan melayari portal Perbendaharaan Malaysia di http://www.treasury.gov.my. Teks ucapan belanjawan 2012 dan Laporan Ekonomi 2011/2012 juga boleh dimuat turun dari portal berkenaan sejam selepas Perdana Menteri membentangkan belanjawan. 

Menurut kenyataan itu lagi, ucapan Belanjawan 2012 juga boleh diakses melalui mobile web http://www.treasury.gov.my/bajetmobile, pautan RSS di http://www.treasury.gov.my dan pautan menerusi laman web agensi…

Bila penulis menulis

Bila Si penulis menulis,


bila si penulis bercerita tentang seksi elegen


bila si penulis bercerita hal ehwal berkemban di kampung


bila si penulis membolehkn pemakaian seksi di majlis 12juta


bila si penulis memuji pendedahan susuk badan




*Click for bigger picture
Petikan akhbar kosmo online 2 okt 2011 (http://bit.ly/qxhOIe )
"Diva tertarik dengan busana pelakon Yasmin Hani yang seksi dan elegan. Kalau kat kampung, pakaian begitu macam berkemban sahaja, tapi bila dah letak corak-corak, manik, labuci bagai, jadi cantik tambah lagi si pemakainya cantik, macam mat saleh pula."
"Diva rasa, kalaulah fesyen berkemban itu dipakai anak dara pergi majlis kenduri kahwin mahunya pitam pak cik dan mak cik melihatnya. Yelah, anak dara berkemban datang kenduri kahwin."
"Tapi, Yasmin pakai macam tu kat majlis di hotel lima bintang, dia pun dah nak kahwin tak lama lagi, apalah sangat setakat berkemban pergi majlis sanding berharga RM12 juta."



*walaupun yasmin hani memang fames nga kes…