Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

Soalan dan jawapan v 0.2

Q : camne nk hidup pada zaman sakng ek? 




A : pe susah...bernafas jak macam biasa...tarikkk...lepas.but.lepas elok2..berteraburan nt...




soalan dan jawapan v 0.1

Soalan dan Jawapan 0.1

Q : kenapa nk pukul diri sndiri?





A : lor..udah nyamuk gigit..nk xnk..trpaksa pukul diri 


sndiri...xkn nk upah pemukul plak...






* Q = question  -  A = anwser



Konsert Wings Opera Hidup

Konsert rock terbesar Wings Opera Hidup Superfriends bersama Orkestra Simfoni Kebangsaan (OSK) yang bakal berlangsung di Istana Budaya pada 30 April dan 1 Mei 2011 ini.






so pada yg blom beli ticket...sila la beli iya....pada aku satu kerugian kalau peminat yg setia xpergi tengok...
sebab apa? bukan stakat wings ja perform wey....ada lagi Ikon-ikon rock macam Ramli Sarip, M.Nasir, Nash, Yantzen, Mus (May), Hattan, Lan Typewriter, Rosli Mohalim, Man Kidal, Kid Search, Hillary Ang, Yan, Edrie Hashim, Ujang, Yazit Search dan Lola.




sedikit petikan info dari murai.com.my


#Awie yang ditemui dalam sidang media yang berlangsung di Istana Budaya semalam berkata, konsertnya itu bakal menjadi sebuah tempat bagi menghimpunkan otai-otai rock untuk beraksi serta mengegarkan lagi konsert Opera Hidup tersebut.


"Superfriends boleh dikatakan sebagai sebuah tribute kepada ikon-ikon rock yang telah mencipta sejarah serta fonemena rock dalam industri muzik tempatan dari tahun 80-an hingga sekarang.



"Ga…

Pakej Buat Duit Dengan Bisnes Printing

Orang selalu kata,nk buat bisnes sndiri nie..modalnya besar...
nk kena ada duit lebih...utk running bisnes..cashflow.........

Permintaan blom tentu ada..but yang pasti duit tiap2 bulan kena keluar..nk bayar bil utility...

so nk xnk..trpaksa la on hold buat bisnes...keja la makan gaji......
but.............Ada jalan tuan2......jalan bisnes...ini bukan MLM...

dan seperti yang dijanjikan, sahabat saya saudara
Haszoor Muaidi telah melancarkan Pakej Video
Buat Duit dengan Bisnses Printing hari ini!

Jom kita tengok sama-sama...

---> http://www.pakarbisnesprinting.com/hop.php?ref=191087

Rupanya inilah cara beliau menjana pendapatan
lumayan setiap bulan. Beliau bongkarkan rahsia
besar beliau.

Jangan buang masa anda, jom lihat sekarang!

I
http://www.pakarbisnesprinting.com/hop.php?ref=191087

P.S: Jika anda berminat memulakan bisnes
printing dari rumah. Ini adalah sesuai dengan
anda. CONFIRM!

Belajar Cetak T-shirt cara mudah

Anda selalu beli baju ber'design' lawa2? design yg unik and creative...

Terasa nk design baju sendiri?? nk hantar kedai takut kena caj yg mahal??

Ataupun anda terasa nk buat bisnes Print baju / print T-shirt ? / bisnes cetakan baju ??



Tahukah anda bisnes tshirt ini dapat menjamin sekurang-kurangnya 70% keuntungan bersih?
ketahuilah cara untuk memulakan cetakan baju...anda design, anda cetak...anda yang untung...


so cam mane sebenarnya nk cetak baju nie? susah ka? besar ka modal nk start?


semua jawapan pada pesoalan dalam fikiran anda akn terjawab....
Rahsia Cetak Baju
Guide Print T-shirt
ini bukan omong-kosong..ini serius..........

Cari duit cara Affiliate

Ramai yg cakap cari duit melalui Blog or internet nie susah....susah kalaw tak kena cara or xtaw cara.....


so bagaimana menjana cari duit halal melalui Blog ? Berikut beberapa cara :
- Jual produk anda melalui Blog - Promosi program Affiliate melalui Blog - Host Google Ads dan jana cari duit halal melalui AdSense
# Kejayaan anda bagaimanapun bergantung kepada setakat mana populariti blog anda tersebut


so aku nk kongsi pasal cari duit melalui internet or blog cara Affiliate




Apa tu Affiliate?
- Affiliate ialah menjual produk orang lain dan mendapat komisen darinya. Untuk menghasilkan jualan, anda perlukan trafik berkualiti dari pembeli berpotensi ke website program Affiliate anda. Anda cuma perlu mahir selok-belok pemasaran internet


so antara Platform yg menyediakn banyak bahan untuk Affiliate ialah Clickbank
dengan cara yg betul...clickbank mampu menjana income sampingan anda....


persoalan skang..cam mane nk tahu cara yg betul? cara clickbank?.............






click link kat bawah...anda akan paham ra…

Linkin Park Vs Transformer

SumbanganLinkinParkdalamfilemTransformersadalah1darikolaborasiyang paling berjayaantaramuzikdanfilem.


 "What I've Done " terjuallebihdari3jutadiAS






"New Divide"  telah melebihi2juta




dan utk soundtrackTransformersMovie 3 - Dark Of The Moon single terbaru Linkin Park 'Iridescent" 


Email 1 Malaysia

PUTRAJAYA - Kerajaan akan menyediakan e-mel percuma di bawah konsep 1Malaysia (1MY) kepada setiap rakyat Malaysia berusia 18 tahun ke atas bagi melancarkan komunikasi secara langsung antara warga Malaysia dan kerajaan. Perkhidmatan itu bermakna hampir 18 juta daripada 27.5 juta penduduk Malaysia akan menjadi pemilik akaun peribadi e-mel 1MY. Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, inisiatif itu juga diharap meningkatkan penyampaian perkhidmatan kerajaan kepada pelanggan dan komuniti perniagaan. "Ia sebahagian daripada penyediaan pusat sehenti untuk perkhidmatan kerajaan, perkhidmatan tambah nilai seperti rangkaian sosial, memeriksa bil secara online dan juga bayaran, serta pembangunan web bagi rakyat dan syarikat,'' kata beliau semasa mengumumkan projek pelaburan terkini di bawah Program Transformasi Ekonomi (ETP) di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya semalam. sumber kosmo online * rm50 juta utk system email 1malysia nie..hebat..tgh2 gawat..xda duit..tiba2 up…

No 10 Safee Sali

PENYERANG kebangsaan, Mohd. Safee Mohd. Sali terus menampilkan aksi cemerlang apabila meledak satu gol ketika membantu Pelita Jaya mengikat Persela 1-1 pada aksi Liga Super Indonesia (ISL) kelmarin.
Pada aksi di Stadium Lamongan, Surajaya, Jawa Timur itu, Pelita Jaya terpaksa beraksi 10 pemain setelah Juan Ramirez dilayangkan kad merah kerana menyiku pemain lawan seawal minit ke-27. Namun ia tidak menghalang Safee untuk merembat masuk gol pendahuluan Pelita Jaya pada minit ke-50 sebelum tuan rumah menyamakan kedudukan menerusi sepakan percuma Gustavo Fabian Lopez pada minit ke-71. Perlawanan kelmarin merupakan aksi keenam Safee bersama Pelita Jaya sejak 5 Mac lalu dan apa yang menariknya, penyerang berusia 27 tahun itu sudah pun mengumpul sebanyak lima gol peribadi. Biarpun hanya beraksi sebaik tirai saingan pusingan kedua ISL bermula, Safee semakin hampir menjengah masuk dalam senarai 10 penjaring terbanyak ISL yang kini dikuasai Boaz Salossa dari Persipura dengan 20 gol. Ia diikuti Edwar…

Angry Bird for PC

game Angry Birds daripada Rovio,tiba2 ja meletup2..n jadi suatu fenomena pada penguna 
platform iOS, Android dan beberapa platform  yang lain,


*alkisah burung memburu babi,d sebbkn kes babi mencuri telur tulen..bukan telur tiruan or palsu ok......hohoho..


donwload angry bird 2011


password : www.halusinasi.com







Dilarang Masuk Movie

Filem Dilarang Masukdibintangi Shiqin Kamal, Azma Aizal Yusoof, Muniff Isa, Isma Hanum, Esma Daniel dan lain-lain mengisahkan empat sekawan iaitu Fatia, Badrul, Juli dan Ronnie sudah kehilangan arah dan buntu apabila tersesat di hutan. Perjalanan yang tidak sudah-sudah itu menemukan mereka dengan sebuah banglo usang.



Mereka terpaksa bermalam di rumah itu dan melalui pengalaman penuh misteri. Mereka terjumpa wang jutaan ringgit di dalam beg yang menimbulkan tanda tanya apatah lagi bila mereka jumpa mayat reput dan pistul berpeluru.
Fatia mengalami pengalaman aneh dan didekati kelibat kanak-kanak perempuan yang menyebabkan dia trauma dan seolah-olah dapat menyelami perasaan kanak-kanak itu. Fatia dapat merasakan ketakutan yang menyelubungi kanak-kanak tersebut dan berasa seolah-olah mereka ada kaitan.

Macam-macam perkara aneh yang berlaku sebelum mereka dapat merungkai perkara sebenar yang pernah berlaku di dalam rumah itu. Apakah hubungan Fatia dengan jelmaan kanak-kanak itu? Apa sebenarn…

Hard Rock terbesar RM15j

HARD Rock Cafe Malaysia memilih Melaka untuk membuka cawangan ketiga dan terbesar di negara ini dengan menyediakan kemudahan tempat letak kereta bertingkat kepada pengunjung.
Pengerusi Hard Rock Cafe Malaysia, Tan Sri Syed Yusof Tun Syed Nasir berkata, pembinaan dengan kos RM15 juta itu akan dijalankan syarikat Sovereign Creations Sdn Bhd, dua bulan lagi. “Restoran di Jonker Street itu akan dilengkapi 180 kerusi dan kami menjangkakan ia mula beroperasi September depan.
“Kami berharap ia akan menarik lebih ramai pengunjung memandangkan kawasan itu sentiasa menjadi tumpuan umum,”katanya pada sidang media selepas majlis memeterai Memorandum Persefahaman (MoU) antara Sovereign Creations Sdn Bhd dengan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB), yang diwakili Datuk Bandar MBMB,Zainal Abu di Hotel Casa del Rio, Kota Laksamana, di Melaka. Majlis penyerahan MoU itu disaksikan Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Mohd Rustam.


‘Hard Rock Cafe Malacca’ itu adalah Hard Rock Cafe ketiga di negar…

Video Seks Anwar Ibrahim

KUALA LUMPUR 4 April – Sebahagian daripada rakaman video seks yang didakwa melibatkan seorang pemimpin kanan pembangkang telah dimuat naik ke laman sosial YouTube hari ini.
Video yang diberi judul VTS 01 1 itu dimuat naik oleh individu yang menggunakan nama samaran ‘thepowerman’. Rakaman video seks selama 1 minit 47 saat itu dipercayai sebahagian daripada rakaman selama 20 minit yang didedahkan kepada sekumpulan wartawan di hotel Seri Carcosa baru-baru ini.
Rakaman video seks itu juga sudah dipaut ke beberapa laman blog dan sehingga petang ini, video asalnya di YouTube sudah ditonton oleh lebih 300 orang.
Dalam rakaman tersebut, kelihatan dengan jelas tiga individu iaitu dua lelaki dan seorang wanita dipercayai pelacur dari China sedang mundar-mandir di dalam bilik dipercayai di sebuah hotel.
Salah seorang lelaki itu hanya bertuala sehingga ke paras lutut tanpa memakai baju manakala seorang lagi berpakaian kemas.
Pada akhir rakaman video itu, lelaki yang hanya bertuala kelihatan mendekati w…

Danbo d Project ilusi123

slm..alo ai...=)

sape taw patung kecik kotak2 yg comel2??hehe..aku rasa sape yg tgk sure akn tergoda...hahaha..coz patung yg comel...

law yg minat DSLR xkira la empunya camera compact ka...penguna tegar nikon or canon or sony...sure suka sure danbo nie..coz benda nie seronok utk d shoot....

so penghujung tahun 2010 aku da la beli sekor danbo nie dari japan..beli saja utk main2..

bila dh ada danbo nie..maka dalam kepala mcm2 plak idea dtg...so bila idea ada..aku kena create satu projek utk trjermahkn idea aku..maka bermula lah Project ilusi123...

antara projek yg mencabar minda..mengasah kreativi aku la...hohoho...

antara sample2 pic yg aku shoot...


hehe...so itu antara pic2 yg aku shoot dlm Project ilusi123....nk tgk lg pic2...please visit my personal photo blog http://halusinasi.com/

semua pic aku shoot guna camera nikon D90...tempat shoot...merata2..heheh..asal sedap mata memandang...

ada yg shoot ala2 mini studio...berlatar belakangkn white tshirt as a background...=)

simply share f…