Skip to main content

Konsert Wings Opera Hidup

Konsert rock terbesar Wings Opera Hidup Superfriends bersama Orkestra Simfoni Kebangsaan (OSK) yang bakal berlangsung di Istana Budaya pada 30 April dan 1 Mei 2011 ini.


so pada yg blom beli ticket...sila la beli iya....pada aku satu kerugian kalau peminat yg setia xpergi tengok...
sebab apa? bukan stakat wings ja perform wey....ada lagi Ikon-ikon rock macam Ramli Sarip, M.Nasir, Nash, Yantzen, Mus (May), Hattan, Lan Typewriter, Rosli Mohalim, Man Kidal, Kid Search, Hillary Ang, Yan, Edrie Hashim, Ujang, Yazit Search dan Lola.
sedikit petikan info dari murai.com.my


#Awie yang ditemui dalam sidang media yang berlangsung di Istana Budaya semalam berkata, konsertnya itu bakal menjadi sebuah tempat bagi menghimpunkan otai-otai rock untuk beraksi serta mengegarkan lagi konsert Opera Hidup tersebut.


"Superfriends boleh dikatakan sebagai sebuah tribute kepada ikon-ikon rock yang telah mencipta sejarah serta fonemena rock dalam industri muzik tempatan dari tahun 80-an hingga sekarang."Gabungan Wings dan Superfriends akan membawa lagu-lagu hits Wings serta lagu-lagu klasik rock terbaik yang tidak dapat disaksikan di mana-mana sebelum ini yang pastinya akan menjadi sejarah rock negara.

"Dalam konsert yang hanya berlangsung selama 2 jam kami hanya boleh sampaikan tidak kurang daripada 20 lagu. Manakala setiap penyanyi yang diundang akan menyanyikan dua hingga tiga buah lagu kerana entourage kami terlalu ramai," kata Awie yang masih mahu merahsiakan judul-judul lagu yang akan disampaikan sebagai kejutan penonton.

Apa yang pasti, lagu-lagu yang bakal didendangkan Wings dan Superfriends adalah lagu-lagu rock popular yang menjadi siulan sejak tahun 80-an hingga sekarang.

Dalam pada itu, persembahan Wings bersama Superfriends berkonsepkan semi-akustik dengan susunan muzik terbaru akan diadakan pada sesi sebelah petang bermula jam 3. Manakala persembahan Wings bersama Orkestra Simfoni Kebangsaan pula akan didakan pada sesi sebelah malam iaitu jam 8.30.

Dalam pada itu, Awie juga merancang untuk menampilkan kejutan lain iaitu dengan membawa motosikal berkuasa tinggi Harley Davidson di pentas sepanjang Konsert Wings Opera Hidup Superfriends bersama Orkestra Simfoni Kebangsaan kelak itu berlangsung;.

Menurut Awie, motosikal itu akan menjadi simbolik kepada malam persembahan yang akan dihadiri oleh pihak Harley Davidson pada 1Mei selaku salah satu penaja konsert."Saya rasa cukup bertuah kerana nama-nama besar bertaraf antarabangsa seperti jenama Harley Davidson berbesar hati untuk menaja Wings. Sebelum ini, pihak Harley Davidson pernah menaja saya seorang semasa menjalani program jelajah satu Malaysia selama empat hari.

"Kali ini, syarikat tersebut telah mengintai Wings pula. Ini menunjukkan nama Wings diletakkan pada tahap tersendiri. Tambahan pula setelah Istana Budaya membuka ruang kepada kami untuk menjayakan konsert ini di sini. Oleh itu kami akan cuba minta beberapa biji motor Harley Davidson untuk naik ke pentas," katanya kepada murai.com.my.

tiket berharga antara RM65 hingga RM125 telah habis dijual.
 tiket-tiket lain yang berharga RM165, RM205, RM245, RM305, RM450 boleh lagi didapati melalui www.ticket2u.biz dan www.sayap2wings.com .

but pada peminat yg duduk area luar kawasan..but nk tgk sangat2 awie n the geng perform live, jangan risau, jgn bersedih...anda bleh tgk live...but secara streaming....free ka tengok konsert nie secara live?? ooo..maaf sbb nk tengok konsert yg bertaraf lagend kena la bayar ckit..hehehe..ala..berbaloi...just make sure korang punya line xda sangkut2 la....

nk tengok d mane...korang bleh tengok di  http://www.asyik.tv/

cam mane bayaran yang di kenakan? for sure..xmahal...
RM 15 per day............

asyik.tv nie apa?
asyik.TV pakar or specialist dalam bidang2 penyiaran secara online di Malaysia..
, webcasting, webinar,video, penerbitan kandungan dan macam2 lagi la...

Comments

Popular posts from this blog

Belajar Bahasa Kelantan / kecek klate

Perbendaharaan Kata

Bokbong – spesis musang
Ttuyup – pepatung
Pok Kor – spesis mengkarung
Ike Kkhonge – ikan cencaru
Gelenyar,Gletah -mengenyam, getik
Saksoba = Absorber
Supik Gelenyar/supik rhokrhak – plastik bag (yang nipis tu.)
Buah Topoh = buah epal (diambil dr perkataan Arab “tuffah” = epal)
Mokte = rambutan
Kuk/kok = sekeh
Njja/nenjja = tendang
Tak cakno = x hirau
Nyaknyo/nayo = kesian
Bbaloh = kelahi
Ggaduh = nak cepat (double `G’ means sabdu))
Debe = berani gilerr
Bekwoh = kenduri (mungkin berasal dari big work)
Tohok = buang / throw out
Rhukah = panjat
Ghohok = susah, payah
Hungga = lari (bkn hungga bungga ekk)
Cuwoh = curah
Getek/etek = juga
Tepoh = langgar
Tubik = keluar
Siak duk gghobar = Jangan risau.. Don’t worry, be happy!!!
Idak kow = cuma
Wak ggoghiI = Bagi memulakan sesuatu.. to start with.
Dekpong gak eh = Kalau ya pun
Jjughuh = baik (jjughuh budok tu = baik budak tu)
Kelaghing = kesat/not smooth
Belengas = melekit
Klikpah klikpah = terpinga pinga
Nyelo = tingkap
Grobok = almari
Pitih = duit
Kupit = ke…

Isteri = Is Three?

Sidang teh tarik kami tengah malam semalam dihangatkan dengan pengakuan seorang rakan: "Aku dah berkali-kali cuba bagi tau isteri aku yang aku ni ada 'girlfriend' tapi dia buat tak tau, dia buat dhek aje!"

"Akikkk? Macam mana tu? Betui ka dia buat tak tau? Kalau betui, petua apa yang hang pakai? Boleh hang tolong ajar kami?" sambut seorang rakan dengan nada yang sangat teruja.

Kawan yang peitama itu berkata: "Soal aku sayang perempuan lain ni, tiap-tiap hari aku bagi tau dia. Setiap kali berSMS, dia akan bagi tau aku, Iluv U. Akupun balas I luv U2, Aku tak tulis “too tapi sengaja tulis ‘2' supaya dia faham yang aku sudahpun menduakan dia.

Tapi itulah yang aku hairan, dia boleh buat tak tahu sedangkan aku sudah pun berterus terang, selain dia, ada lagi perempuan yang aku sayang.

Kami semua ‘bantai' ketawa mendengar pengakuan rakan saya itu. Saya sendiri tidak tahu nak kata apa, melainkan hanya ketawa.

Saya kurang pasti sama ada rakan saya itu c…

Kemalangan bernilai Jutaan Ringgit

RM12.07 juta kerugian RM804,794 Harga sebuah ferrari RM1,20juta Harga Lamborghini
TOKYO - Lapan buah kereta sport Ferrari, sebuah Lamborghini dan dua buah kereta Mercedes berlanggar di sebuah lebuh raya di Shimonoseki, tenggara Jepun kelmarin.
Menurut agensi berita AP, polis menyatakan perlanggaran itu disebabkan salah seorang pemandu sebuah Ferrari itu cuba untuk mengubah laluan sebelum kereta tersebut merempuh penghadang jalan. Kereta Ferrari itu kemudian berpusing di lebuh raya tersebut. Beberapa buah kereta lain berlanggar kerana cuba mengelak Ferrari tersebut. Tiada seorang yang cedera serius dalam nahas itu tetapi polis di wilayah Yamaguchi menyatakan 10 orang dirawat kerana mengalami luka. Menurut polis, 14 buah kereta terlibat dalam nahas itu. Agensi berita AFP melaporkan bahawa kos perlanggaran itu melibatkan 300 juta yen (RM12.07 juta). Harga kereta baharu Ferrari ialah lebih 20 juta yen (RM804,794) manakala Lamborghini berharga sehingga 30 juta yen (RM1.20 juta).  sumber : be…