Skip to main content

Hard Rock terbesar RM15j



HARD Rock Cafe Malaysia memilih Melaka untuk membuka cawangan ketiga dan terbesar di negara ini dengan menyediakan kemudahan tempat letak kereta bertingkat kepada pengunjung.

Pengerusi Hard Rock Cafe Malaysia, Tan Sri Syed Yusof Tun Syed Nasir berkata, pembinaan dengan kos RM15 juta itu akan dijalankan syarikat Sovereign Creations Sdn Bhd, dua bulan lagi. “Restoran di Jonker Street itu akan dilengkapi 180 kerusi dan kami menjangkakan ia mula beroperasi September depan.

“Kami berharap ia akan menarik lebih ramai pengunjung memandangkan kawasan itu sentiasa menjadi tumpuan umum,”katanya pada sidang media selepas majlis memeterai Memorandum Persefahaman (MoU) antara Sovereign Creations Sdn Bhd dengan Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB), yang diwakili Datuk Bandar MBMB,Zainal Abu di Hotel Casa del Rio, Kota Laksamana, di Melaka. Majlis penyerahan MoU itu disaksikan Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Mohd Rustam.



‘Hard Rock Cafe Malacca’ itu adalah Hard Rock Cafe ketiga di negara ini selepas di Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur dan Batu Feringghi, Pulau Pinang. Sementara itu, Mohd Ali berkata, kerajaan negeri sentiasa mengalu-alukan kedatangan pelabur luar untuk membangunkan perniagaan mereka di Melaka.

“Saya percaya usaha pelaburan seperti ini mampu membantu mempopularkan lagi pelancongan di negeri ini. “Malah kita yakin pembinaan restoran ini bakal membantu kerajaan negeri mencapai sasaran 11 juta pelancong pada 2011,” katanya. Hard Rock Cafe diasaskan Isaac Tigrett dan Peter Morton pada 14 Jun 1971 di London.

sumber harian metro online



** aku xtaw la...samada ada perlu berbangga ka tak nga kweujudan hard rock cafe 15juta nie.....

Comments

Popular posts from this blog

Belajar Bahasa Kelantan / kecek klate

Perbendaharaan Kata

Bokbong – spesis musang
Ttuyup – pepatung
Pok Kor – spesis mengkarung
Ike Kkhonge – ikan cencaru
Gelenyar,Gletah -mengenyam, getik
Saksoba = Absorber
Supik Gelenyar/supik rhokrhak – plastik bag (yang nipis tu.)
Buah Topoh = buah epal (diambil dr perkataan Arab “tuffah” = epal)
Mokte = rambutan
Kuk/kok = sekeh
Njja/nenjja = tendang
Tak cakno = x hirau
Nyaknyo/nayo = kesian
Bbaloh = kelahi
Ggaduh = nak cepat (double `G’ means sabdu))
Debe = berani gilerr
Bekwoh = kenduri (mungkin berasal dari big work)
Tohok = buang / throw out
Rhukah = panjat
Ghohok = susah, payah
Hungga = lari (bkn hungga bungga ekk)
Cuwoh = curah
Getek/etek = juga
Tepoh = langgar
Tubik = keluar
Siak duk gghobar = Jangan risau.. Don’t worry, be happy!!!
Idak kow = cuma
Wak ggoghiI = Bagi memulakan sesuatu.. to start with.
Dekpong gak eh = Kalau ya pun
Jjughuh = baik (jjughuh budok tu = baik budak tu)
Kelaghing = kesat/not smooth
Belengas = melekit
Klikpah klikpah = terpinga pinga
Nyelo = tingkap
Grobok = almari
Pitih = duit
Kupit = ke…

Isteri = Is Three?

Sidang teh tarik kami tengah malam semalam dihangatkan dengan pengakuan seorang rakan: "Aku dah berkali-kali cuba bagi tau isteri aku yang aku ni ada 'girlfriend' tapi dia buat tak tau, dia buat dhek aje!"

"Akikkk? Macam mana tu? Betui ka dia buat tak tau? Kalau betui, petua apa yang hang pakai? Boleh hang tolong ajar kami?" sambut seorang rakan dengan nada yang sangat teruja.

Kawan yang peitama itu berkata: "Soal aku sayang perempuan lain ni, tiap-tiap hari aku bagi tau dia. Setiap kali berSMS, dia akan bagi tau aku, Iluv U. Akupun balas I luv U2, Aku tak tulis “too tapi sengaja tulis ‘2' supaya dia faham yang aku sudahpun menduakan dia.

Tapi itulah yang aku hairan, dia boleh buat tak tahu sedangkan aku sudah pun berterus terang, selain dia, ada lagi perempuan yang aku sayang.

Kami semua ‘bantai' ketawa mendengar pengakuan rakan saya itu. Saya sendiri tidak tahu nak kata apa, melainkan hanya ketawa.

Saya kurang pasti sama ada rakan saya itu c…

Kemalangan bernilai Jutaan Ringgit

RM12.07 juta kerugian RM804,794 Harga sebuah ferrari RM1,20juta Harga Lamborghini
TOKYO - Lapan buah kereta sport Ferrari, sebuah Lamborghini dan dua buah kereta Mercedes berlanggar di sebuah lebuh raya di Shimonoseki, tenggara Jepun kelmarin.
Menurut agensi berita AP, polis menyatakan perlanggaran itu disebabkan salah seorang pemandu sebuah Ferrari itu cuba untuk mengubah laluan sebelum kereta tersebut merempuh penghadang jalan. Kereta Ferrari itu kemudian berpusing di lebuh raya tersebut. Beberapa buah kereta lain berlanggar kerana cuba mengelak Ferrari tersebut. Tiada seorang yang cedera serius dalam nahas itu tetapi polis di wilayah Yamaguchi menyatakan 10 orang dirawat kerana mengalami luka. Menurut polis, 14 buah kereta terlibat dalam nahas itu. Agensi berita AFP melaporkan bahawa kos perlanggaran itu melibatkan 300 juta yen (RM12.07 juta). Harga kereta baharu Ferrari ialah lebih 20 juta yen (RM804,794) manakala Lamborghini berharga sehingga 30 juta yen (RM1.20 juta).  sumber : be…