Skip to main content

prolog - DIA

kdg2 ada terasa nk cari DIA
kdg2 terasa dh pun jumpa DIA

bila terasa dh jumpa DIA tuh,
tertanye2 gak dlm hati iya ka DIA itu yg aku cari....

kalaw lah DIA itu tuh dh terjumpa
cam mane plak respons DIA

adakah DIA pun akan memberi respons yg same
entah laaaaaaaaa.....

suka tgk DIA senyum,cara DIA snyum...manis d pandang sekejap, trepikat d pandang lelama....
DIA.........................................hmmmmmmmmm

mayvi DIA tuh dh berpunye
huhu......

entahla..........nk tanye DIA sndiri,takut....takut DIA memberi jwapan yg DIA dh berpunye
but xkn nk membiarkan diri terus tertanye bout DIA.......

DIA dh brpunye kot..........xpalah.........
law dh takdir brjodoh nga DIA, xkemana DIA tuh..........

pasrah but still menaruh harapan pada DIA...........


>dedicated 2 smbdy "DIA".........n expscly 2 smbdy yg mncari "DIA" dlm hidup<

Comments

kim said…
hoho... banyok doh pitih buleh ka?...


mai r mesia amik e71 mu... hoho...

kumen2...
s.a.y.a said…
hahah...adeh2...
sapo gak dia tuh~..

hmm..curious~
hohoho
A.R.Y. said…
nice.
but u r guy..
be brave...
mmg kalau ade jodoh tak ke mane.
but kne usaha gak...
so asked her!
u'll regret if u just wait n c.
A.R.Y. said…
This comment has been removed by the author.
A.R.Y. said…
ala. slh grammar la..
'ask her'
hehe..
ariry said…
t0 aunty eg.....haha...curios xtahan tuh....kui2.....entahla.....DIA tuh, DIA nie...bnyak sgt DIA tuh.....hahaha.....
ariry said…
to ARY...haha......b brave n hope...dh cam iklan mawi plak......hehe....tq2....but prolog nie nop bout me...hihi.....(bkn ayat xnk mngaku...)haha
s.a.y.a said…
woi2...
jgn la pgey anti~..
cm tua jekk~...
aisey men..

terjejas status sayaa...
pasaran tuhh..
hohoho
ariry said…
haha.....takut nooo...saham xjatuh nye.....hahaha...bis nk pgey pe ??? makcik?? lg nmpk tua...
hahaha
adoisssss
s.a.y.a said…
cet2...
kojam2..
hoohohoho~
ariry said…
haha...ok pe.......bkn senang nk dapt gelaran aunty tuh.....hahahahaha..............
s.a.y.a said…
adeh...
senng jek..
tp nih xlayak lg~
Anonymous said…
dia. saya turut rasa yang sama!
ariry said…
law bleh....please letak name skali...senang nk taw sape.....heheh....

Popular posts from this blog

Belajar Bahasa Kelantan / kecek klate

Perbendaharaan Kata

Bokbong – spesis musang
Ttuyup – pepatung
Pok Kor – spesis mengkarung
Ike Kkhonge – ikan cencaru
Gelenyar,Gletah -mengenyam, getik
Saksoba = Absorber
Supik Gelenyar/supik rhokrhak – plastik bag (yang nipis tu.)
Buah Topoh = buah epal (diambil dr perkataan Arab “tuffah” = epal)
Mokte = rambutan
Kuk/kok = sekeh
Njja/nenjja = tendang
Tak cakno = x hirau
Nyaknyo/nayo = kesian
Bbaloh = kelahi
Ggaduh = nak cepat (double `G’ means sabdu))
Debe = berani gilerr
Bekwoh = kenduri (mungkin berasal dari big work)
Tohok = buang / throw out
Rhukah = panjat
Ghohok = susah, payah
Hungga = lari (bkn hungga bungga ekk)
Cuwoh = curah
Getek/etek = juga
Tepoh = langgar
Tubik = keluar
Siak duk gghobar = Jangan risau.. Don’t worry, be happy!!!
Idak kow = cuma
Wak ggoghiI = Bagi memulakan sesuatu.. to start with.
Dekpong gak eh = Kalau ya pun
Jjughuh = baik (jjughuh budok tu = baik budak tu)
Kelaghing = kesat/not smooth
Belengas = melekit
Klikpah klikpah = terpinga pinga
Nyelo = tingkap
Grobok = almari
Pitih = duit
Kupit = ke…

Isteri = Is Three?

Sidang teh tarik kami tengah malam semalam dihangatkan dengan pengakuan seorang rakan: "Aku dah berkali-kali cuba bagi tau isteri aku yang aku ni ada 'girlfriend' tapi dia buat tak tau, dia buat dhek aje!"

"Akikkk? Macam mana tu? Betui ka dia buat tak tau? Kalau betui, petua apa yang hang pakai? Boleh hang tolong ajar kami?" sambut seorang rakan dengan nada yang sangat teruja.

Kawan yang peitama itu berkata: "Soal aku sayang perempuan lain ni, tiap-tiap hari aku bagi tau dia. Setiap kali berSMS, dia akan bagi tau aku, Iluv U. Akupun balas I luv U2, Aku tak tulis “too tapi sengaja tulis ‘2' supaya dia faham yang aku sudahpun menduakan dia.

Tapi itulah yang aku hairan, dia boleh buat tak tahu sedangkan aku sudah pun berterus terang, selain dia, ada lagi perempuan yang aku sayang.

Kami semua ‘bantai' ketawa mendengar pengakuan rakan saya itu. Saya sendiri tidak tahu nak kata apa, melainkan hanya ketawa.

Saya kurang pasti sama ada rakan saya itu c…

Kemalangan bernilai Jutaan Ringgit

RM12.07 juta kerugian RM804,794 Harga sebuah ferrari RM1,20juta Harga Lamborghini
TOKYO - Lapan buah kereta sport Ferrari, sebuah Lamborghini dan dua buah kereta Mercedes berlanggar di sebuah lebuh raya di Shimonoseki, tenggara Jepun kelmarin.
Menurut agensi berita AP, polis menyatakan perlanggaran itu disebabkan salah seorang pemandu sebuah Ferrari itu cuba untuk mengubah laluan sebelum kereta tersebut merempuh penghadang jalan. Kereta Ferrari itu kemudian berpusing di lebuh raya tersebut. Beberapa buah kereta lain berlanggar kerana cuba mengelak Ferrari tersebut. Tiada seorang yang cedera serius dalam nahas itu tetapi polis di wilayah Yamaguchi menyatakan 10 orang dirawat kerana mengalami luka. Menurut polis, 14 buah kereta terlibat dalam nahas itu. Agensi berita AFP melaporkan bahawa kos perlanggaran itu melibatkan 300 juta yen (RM12.07 juta). Harga kereta baharu Ferrari ialah lebih 20 juta yen (RM804,794) manakala Lamborghini berharga sehingga 30 juta yen (RM1.20 juta).  sumber : be…