Skip to main content

saja membebel bout perasaan ka cinta?

slm ait.....

topic nie..aku xtaw nk decsribe cam mane..but da smbdy tanye aku...pe beza perasaan dan cinta...
entah ar,aku kn cakap pun xtaw sgt...so benda nie aku just ckp pe yg aku taw jelah....law salah silap sori ar k...n for that person,i'm sorry law tajuk nie xkesampaian nga pe yg u nk....so ari nie aku akn banyak mmbebel ikut suka ja lah...

bg aku la...jatuh cinta semua brmula nga perasaan...memendam rasa,suka,suka pun dh mcm2 spec suka...cam suka tgk dia senyum n etc ar....

tang cinta nie aku xtaw nk xplain cam mane...n da some gadis col me "ari si dr.cinta" haha...cam klakar plak da....ckp puitis romantik la....haha..."memang ayat xleh blah ar...."

kite suka seseorg pun mngikut perasaan..."eh aku rasa nk try tackel awek nie ar,mane taw kot dpt..law tak as a frenz pun bleh ar..." ayat penuh perasaan dan perasan nye...haha

but tul gak pe...kdg2 kite tgk gal/or boy kite da rasa tringin nk kenal dia,coz cam rasa tarikan magnetik tuh(kununye laaa).....rite?

yg peliknye...perasaan tuh dh kite anggap cam jatuh cinta plak...
coz bg aku suka nga cinta berbeda lor.....

"aku suka tgk dia nie,aku rasa aku dh jatuh cinta ar"

but yg hampehnye...semua yg korg sukatuh nk yg nsem2 lawa2 aja.....yg xnsem xlawa korg bukan stakat xsuka ja...bah kn d kutuk lg...adoiiiiii.....mayvi korg rasa perfect that way korg kata org..but aku xrasa diri aku perfect,but smtime da gak kutuk org....exspcly mbr2 terdekat ar.....hahaha...pity 2 them,proud 4 me........haha adoiiiya..........

perasaan kdg2 tul gak...but bnyak yg tertipu coz coz trlalu mngikut perasaan....so jgn la terlampau perasan org tuh da perasaan kat kite,wlaupun dia puja puji kite k....lumrah,yg baik comel lawa dpuji,yg sebaliknye d keji.....dunia2.....tgk,dh salahkn dunia.....patutnye manusia2...biasa ar,setiap tindakan manusia da khilafnye...

setiap percakapan da batasnye,but terlanggar batas dh jd perkara biasa....:-

korg rasa patut ka rasa keliru sal perasaan dan cinta...?same ka maksud menaruh perasaan dgn cinta?? same ka??? entah laaaaa.......masing2 leh judge....cam aku ckp satu persoalan menimbulkn beribu jawapan....

hahaha........same2 la kite runungkn dan pk.....

n for that gal,yg suh aku wat tajuk nie...aku mintak maaf ar...coz xtaw nk explain cam mane...coz satu perasaan menterjemahkn beribu persoalan.......cinta tuh pun universal.....besar dan mndalm maksud dia...

yg aku taw n sure korg pun akan sntuju nga aku,satu ja.....cinta pada yg satu,pada tuhan yg maha esa...so jgn la korg pening2kn kpala think bout love..just think cam mane nk jg iman....

wslm.......................................................................

Comments

s.a.y.a said…
hahaha...cam trasa je encik ari nih..
aiyaa...
hahah~...
gtu rupanya...
kita sependpt~
ariry said…
huhu..ai aunty...nop terasa...hihi...suspens ja...
kite memang sntiasa sependapat.....
hehehe
s.a.y.a said…
haha...
rasa mcm trasa jek ayt kt ats tuh..
dokto cinta???...

hahhhhhaahahh~
ariry said…
hahaha..bnyak la dr cinta......nurse jak la.....hihihi...da plak doc cinta...
s.a.y.a said…
hahah..oke ape2..
dpt pgkt dok tuh~..
tereer~

Popular posts from this blog

Belajar Bahasa Kelantan / kecek klate

Perbendaharaan Kata

Bokbong – spesis musang
Ttuyup – pepatung
Pok Kor – spesis mengkarung
Ike Kkhonge – ikan cencaru
Gelenyar,Gletah -mengenyam, getik
Saksoba = Absorber
Supik Gelenyar/supik rhokrhak – plastik bag (yang nipis tu.)
Buah Topoh = buah epal (diambil dr perkataan Arab “tuffah” = epal)
Mokte = rambutan
Kuk/kok = sekeh
Njja/nenjja = tendang
Tak cakno = x hirau
Nyaknyo/nayo = kesian
Bbaloh = kelahi
Ggaduh = nak cepat (double `G’ means sabdu))
Debe = berani gilerr
Bekwoh = kenduri (mungkin berasal dari big work)
Tohok = buang / throw out
Rhukah = panjat
Ghohok = susah, payah
Hungga = lari (bkn hungga bungga ekk)
Cuwoh = curah
Getek/etek = juga
Tepoh = langgar
Tubik = keluar
Siak duk gghobar = Jangan risau.. Don’t worry, be happy!!!
Idak kow = cuma
Wak ggoghiI = Bagi memulakan sesuatu.. to start with.
Dekpong gak eh = Kalau ya pun
Jjughuh = baik (jjughuh budok tu = baik budak tu)
Kelaghing = kesat/not smooth
Belengas = melekit
Klikpah klikpah = terpinga pinga
Nyelo = tingkap
Grobok = almari
Pitih = duit
Kupit = ke…

Isteri = Is Three?

Sidang teh tarik kami tengah malam semalam dihangatkan dengan pengakuan seorang rakan: "Aku dah berkali-kali cuba bagi tau isteri aku yang aku ni ada 'girlfriend' tapi dia buat tak tau, dia buat dhek aje!"

"Akikkk? Macam mana tu? Betui ka dia buat tak tau? Kalau betui, petua apa yang hang pakai? Boleh hang tolong ajar kami?" sambut seorang rakan dengan nada yang sangat teruja.

Kawan yang peitama itu berkata: "Soal aku sayang perempuan lain ni, tiap-tiap hari aku bagi tau dia. Setiap kali berSMS, dia akan bagi tau aku, Iluv U. Akupun balas I luv U2, Aku tak tulis “too tapi sengaja tulis ‘2' supaya dia faham yang aku sudahpun menduakan dia.

Tapi itulah yang aku hairan, dia boleh buat tak tahu sedangkan aku sudah pun berterus terang, selain dia, ada lagi perempuan yang aku sayang.

Kami semua ‘bantai' ketawa mendengar pengakuan rakan saya itu. Saya sendiri tidak tahu nak kata apa, melainkan hanya ketawa.

Saya kurang pasti sama ada rakan saya itu c…

Kemalangan bernilai Jutaan Ringgit

RM12.07 juta kerugian RM804,794 Harga sebuah ferrari RM1,20juta Harga Lamborghini
TOKYO - Lapan buah kereta sport Ferrari, sebuah Lamborghini dan dua buah kereta Mercedes berlanggar di sebuah lebuh raya di Shimonoseki, tenggara Jepun kelmarin.
Menurut agensi berita AP, polis menyatakan perlanggaran itu disebabkan salah seorang pemandu sebuah Ferrari itu cuba untuk mengubah laluan sebelum kereta tersebut merempuh penghadang jalan. Kereta Ferrari itu kemudian berpusing di lebuh raya tersebut. Beberapa buah kereta lain berlanggar kerana cuba mengelak Ferrari tersebut. Tiada seorang yang cedera serius dalam nahas itu tetapi polis di wilayah Yamaguchi menyatakan 10 orang dirawat kerana mengalami luka. Menurut polis, 14 buah kereta terlibat dalam nahas itu. Agensi berita AFP melaporkan bahawa kos perlanggaran itu melibatkan 300 juta yen (RM12.07 juta). Harga kereta baharu Ferrari ialah lebih 20 juta yen (RM804,794) manakala Lamborghini berharga sehingga 30 juta yen (RM1.20 juta).  sumber : be…