Skip to main content

Jeles..Jelas..Pening….Maaf!!!

(Copy Dari Blog Friendster)

haha…halo…tajuk pun hampir pening..sebenarnye aku da nk share story,not bout me..hehe…bkn cover ek…seriusly not bout me…haha…

so story timbul dr penghayatan n perlihatan….n tiada kena mngena antara yg hidup or yg xhidup dah….

pompuan???jeles??? lelaki???jelas??? pening??? paham??? nop??
ok…pompuan suka jeles then lelaki plak slalu jelas kan….kesimpulan nya pening,pening nga prob yg sngaja d timbulkan or memang pompuan suka timbulkan…(kaumhawa jgn marah plak ek:))

to gadis2 ape yg u’all slalu difinisi kn nga jeles???…adakah law lelaki or BF kluar nga other women yg d kenal sblum kapel u’all nk jeles ka??….or bila dah kapel secara automatik trJD hak milik yg kepastiannya xpasti kekal or nop..why hah???

org tua kate, jeles tanda syg..itu org tua yg kate…n memang patuh d patuhi…but..yg terlampaunye..bila jeles d salah gunakan kuasakan…jeles dh d jdkn kongkongan…hoho…cam kejam plak bunyi…but that true..rite girlz??? lg satu alasan,” bkn jeles laaaa abg,syg just berhati2 aja” ahakz ,4 guyz, bleh trime ka alasan tuh???

bleh..(kot)..sayup aja kdengeran..haha….takut2 nk jwb jujur,kan jwb putus kasih plk..(syg tak syg,nk ckp betul pun takut)..hahaha……bleh dtrime…but law skali trime xkn slame nye nk trime kot…huhuhu…rite guyz????

jgn marah kaum hawa ek……..

kdg2 lelaki pun da sifat kaum hawa nie….lelaki yg terlampau jeles pun ada…...al-kisahnya agak2 hampir2 seiras sama aja….why ek????

kdg2 sifat2 camgini bleh timbul konflik kerpercayaann…paham??
bg aku, punca jeles sbb xcaye,same2 xprcaye…that why mula ragu2…bila dah ragu2.mula ar amarah xtentu pasal….hohoh tension ooo kdg2…
but xd nafikan yg lelaki nie xbleh d percayai sgt….dan da yg sgt bleh d percayai….so xfair la law mulai perhubungan berdasarkan sejarah silam….
rite???

guyz n girlz…..

jgn marah k….nie just penghayatan n pngamatan dr mata kasar aja….
pape pun trime lah hakikat yg sememangnya perit utk d trime parah utk d luah……

same2 pk,same2 toleransi…jgn paranoid……..walaupape pun trjd kemaafan tu penting…tgn yg mberi lebih baik dr yg menerima,memohon maaf lebih baik dr mangharap org maafkn…..(berckp sal maaf aku da crite,maybe next time :p)

maaf

sekian….
xpuas ati??
bleh comment….hehehe…….law xnk memuji pun jgnlah d keji ek???hehehe……
sehingga berjumpa lg dlm post epsde-kasih dan syg(benci dan pasrah)…..coming soonnnnnn…..

Comments

Popular posts from this blog

Belajar Bahasa Kelantan / kecek klate

Perbendaharaan Kata

Bokbong – spesis musang
Ttuyup – pepatung
Pok Kor – spesis mengkarung
Ike Kkhonge – ikan cencaru
Gelenyar,Gletah -mengenyam, getik
Saksoba = Absorber
Supik Gelenyar/supik rhokrhak – plastik bag (yang nipis tu.)
Buah Topoh = buah epal (diambil dr perkataan Arab “tuffah” = epal)
Mokte = rambutan
Kuk/kok = sekeh
Njja/nenjja = tendang
Tak cakno = x hirau
Nyaknyo/nayo = kesian
Bbaloh = kelahi
Ggaduh = nak cepat (double `G’ means sabdu))
Debe = berani gilerr
Bekwoh = kenduri (mungkin berasal dari big work)
Tohok = buang / throw out
Rhukah = panjat
Ghohok = susah, payah
Hungga = lari (bkn hungga bungga ekk)
Cuwoh = curah
Getek/etek = juga
Tepoh = langgar
Tubik = keluar
Siak duk gghobar = Jangan risau.. Don’t worry, be happy!!!
Idak kow = cuma
Wak ggoghiI = Bagi memulakan sesuatu.. to start with.
Dekpong gak eh = Kalau ya pun
Jjughuh = baik (jjughuh budok tu = baik budak tu)
Kelaghing = kesat/not smooth
Belengas = melekit
Klikpah klikpah = terpinga pinga
Nyelo = tingkap
Grobok = almari
Pitih = duit
Kupit = ke…

Isteri = Is Three?

Sidang teh tarik kami tengah malam semalam dihangatkan dengan pengakuan seorang rakan: "Aku dah berkali-kali cuba bagi tau isteri aku yang aku ni ada 'girlfriend' tapi dia buat tak tau, dia buat dhek aje!"

"Akikkk? Macam mana tu? Betui ka dia buat tak tau? Kalau betui, petua apa yang hang pakai? Boleh hang tolong ajar kami?" sambut seorang rakan dengan nada yang sangat teruja.

Kawan yang peitama itu berkata: "Soal aku sayang perempuan lain ni, tiap-tiap hari aku bagi tau dia. Setiap kali berSMS, dia akan bagi tau aku, Iluv U. Akupun balas I luv U2, Aku tak tulis “too tapi sengaja tulis ‘2' supaya dia faham yang aku sudahpun menduakan dia.

Tapi itulah yang aku hairan, dia boleh buat tak tahu sedangkan aku sudah pun berterus terang, selain dia, ada lagi perempuan yang aku sayang.

Kami semua ‘bantai' ketawa mendengar pengakuan rakan saya itu. Saya sendiri tidak tahu nak kata apa, melainkan hanya ketawa.

Saya kurang pasti sama ada rakan saya itu c…

teman?? or teman istimewa????

(copy from my Friendster blog)



slm….ait2….

so tajuk cam agak2 nyaman gk…cam mane aku leh dpt tajuk nie..?sal atas permintaan seorg gadis,yg leh d kategori kan agak mnawan dan yg most important…suara dia cedap…sesedap mata memandang…hehe…


teman??? apa maksud teman ek?…len org,len difinisi…avaragenye anggap teman tuh sebagai sahabat or kwn…besfren mat pada salleh kate…..but iya ka itu maksudnye??? tepuk tgn dgn senyuman,pk sndiri sambil tersenyum…

teman teristimewa??? pe plak korng ketegorikn ek???….adakah yg mempunyai kuasa??wang??or yg bleh mngikut khendak korg br korg bleh katakn teman or kwn yg istimewa???….

balik pd teman td….teman or kwn sama aja rite?…kwn lah senang ckit….kwn senang kita nk cari….senang sgt2…’jumpa slm,kite kwn k’ itu ja ayat salam perKWNnan….simple….but yg susahnye…kwn baik…kwn yg memahami…kwn yg seteru nga kite….kwn yg time kite gembira or sedih dia sntiasa ada…

kwn???senang d sebut,senang d luahkn…but berat tugas sbagai kwn…cuba renungkan..”mampukh kite untuk sentia…