Skip to main content

'love at the first sight?

slm....yeah...1st post utk taun 2009...
but b4 that...aku nk say sori pade sesape yg berasa terasa terkena nga pe yg aku tulis kat Kongsi Rasa k....nawaitu or niat bkn nk menerkam sesape...just ingin brkongsi rasa jak....maaf la k.....mayvi tu jas kebetulan aja......

n pada yg sudi mnjeguk n mbaca n mninggalkn komen...tq so much k.....

orait....kembali ka tajuk kite....hoho...

'love at the first sight aka cinta pandang pertama.....

da org tanye...blh prcaye ka kwujudan cinta pandang pertama ek...mayvi some pple percaya n da yg tak.....

so law tanye aku,mayvi aku percaya "love at the first sight"...but depands pe love at the first sight nye....let say.....

cam law korg terserempak nga some gal/boy...pe yg mnyebabkn korg jatuh cinta...sbb dia lawa?nsem? or etc....mayvi korg leh ckp, yeah...,aku dh jumpa cinta aku...coz trpandang seorg gadis at first sight...kerna gadis tu lawa....

law gadis tuh xlawa...xjdnye 'love at the first sight'.....so simpulnye....cinta pandang pertamanye hanya pada rupa semata2.....rite??

mcm2 'love at the first sight' nie....mcm2 bleh d difinisikn...len org len tanggapannye...but nk jumpa 'love at the first sight' yg betul2 jujur susah maaaaa....wujud lg ka tak pun xtaw la.....coz skrang kejujuran d terselindung d sebalik kepentingan diri......rite???

entahlaaa...............

yg sempoinye....biasanye gal la.....senang jak trust 'love at the first sight'...nape ek??? walhal pe yg c lelaki tu pandang pd diri dia xtaw lg.....

so.....senang citer la ek...rasanye xperlu percaya pun xda hal 'love at the first sight' nie.....coz....percaya ka tak....xmerugikan sesape rite??............

yg penting..law korg dh jatuh cinta...cinta la sejujurnya.....but kejujuran pun da batasnye...jgn d sbbkn trlalu lampau jujur trgadai maruah plak k.........

orait.........

Comments

Anonymous said…
love at first sight,
well, saya pnah rase. n act, till now i love him.

hnsem kah dia? saya pun tatau.
yg sy tau, at firts i saw him, i was lyke...........er, u noe.

if hnsem, sure ,my frens say so, tapi dorg kutuk dia. dorg cakap dia tak nsem. haha! nvmind, s long s i love him ait?

but, da prob is, i dun hve the courge to tel him so.
hehehe. girl, biase la kan. heheh.

n now wat? its been 4 years. hahaah!
Anonymous said…
n now wat? its been 4 years. hahaah!

*correction*

noe. not now. tq! :)
ariry said…
uit...4 year???.....awat ambik masa lame sgt....just luahkn la prasaan tuh....lgpun xsalahkn law ladies ckp luh...??huhu.....xpun suh mbr bgtaw ka,but jgn trover plak...t nmpk jak u plak trgila2kn dia.....most important...ikhlas la...law suka terus terang...law tak...melepas jak....
Anonymous said…
haha..member?aiyayaya, taknak la awak. menakutkan.
+ saya rase dia macam dah berpunya jek. hahaha.
tapi kan, frm wat i noe, dia punyer skandal tu his own cousin. so,i was lyke ..... ntah la! hahah. nayyhh. beter for me just to keep it. kan? heeeee~!
ariry said…
uit....haha..pe la plak menakutkan??try la dlu...xpun cuba bgtaw sndri,branikn diri..k??

law dia dh brpunye nk wat cam mane,law tak??kang mlepas....huhu

law xnk bgtaw gak,huhu..cuba la awk bukakkn ati utuk terima org len plak k.....

(please tinggal name)
Anonymous said…
wahaha. ive no the courage. thnks! hahah. :P

trime org len? ayat awak sama ngn kawan saya. tapi. da cube. tak boleyh. kalau saya trime jugak c dia tu, c dia tu jugak yg kesian kan? heheheheheh..

nama? samaran bleyh?!

- first love -
ariry said…
uit....so hati xkn trbuka utk org len dh la nie???huhu....xkn sbb dia terus xnk kapel or trime org len kot...parah tuh...

jgn la semekn org tuh dgn org nie...kan berbeda dia punye prwatakan....rite??

uit...name mngikut ic la...sempoi ckit....hehehe
Anonymous said…
hahahahaha. tbuka lah kot. tapi, amek masa la kot, wawawawa :PPPP

ya. mmg la berbeda, tapi, klu terima dia itu kan kesian. saya tak ada persaan kat dia. waduhhhh. parah! ngehahahhah d;

ic? ooooo. ic! huahuahuah
ariry said…
haha....iya lah...........take ur time.....lgpun nk kapel nk cari yg bleh apy2kn kite rite??

so pilih yg bersesuaian..haha.....dh jumpa chop jak...jgn malu plk....kan terlepas plak.....orait

hehe.......
Anonymous said…
yeahhhhh! btol2! ( upin n ipin ) :))
Anonymous said…
you have a wonderful site!

Popular posts from this blog

Belajar Bahasa Kelantan / kecek klate

Perbendaharaan Kata

Bokbong – spesis musang
Ttuyup – pepatung
Pok Kor – spesis mengkarung
Ike Kkhonge – ikan cencaru
Gelenyar,Gletah -mengenyam, getik
Saksoba = Absorber
Supik Gelenyar/supik rhokrhak – plastik bag (yang nipis tu.)
Buah Topoh = buah epal (diambil dr perkataan Arab “tuffah” = epal)
Mokte = rambutan
Kuk/kok = sekeh
Njja/nenjja = tendang
Tak cakno = x hirau
Nyaknyo/nayo = kesian
Bbaloh = kelahi
Ggaduh = nak cepat (double `G’ means sabdu))
Debe = berani gilerr
Bekwoh = kenduri (mungkin berasal dari big work)
Tohok = buang / throw out
Rhukah = panjat
Ghohok = susah, payah
Hungga = lari (bkn hungga bungga ekk)
Cuwoh = curah
Getek/etek = juga
Tepoh = langgar
Tubik = keluar
Siak duk gghobar = Jangan risau.. Don’t worry, be happy!!!
Idak kow = cuma
Wak ggoghiI = Bagi memulakan sesuatu.. to start with.
Dekpong gak eh = Kalau ya pun
Jjughuh = baik (jjughuh budok tu = baik budak tu)
Kelaghing = kesat/not smooth
Belengas = melekit
Klikpah klikpah = terpinga pinga
Nyelo = tingkap
Grobok = almari
Pitih = duit
Kupit = ke…

Isteri = Is Three?

Sidang teh tarik kami tengah malam semalam dihangatkan dengan pengakuan seorang rakan: "Aku dah berkali-kali cuba bagi tau isteri aku yang aku ni ada 'girlfriend' tapi dia buat tak tau, dia buat dhek aje!"

"Akikkk? Macam mana tu? Betui ka dia buat tak tau? Kalau betui, petua apa yang hang pakai? Boleh hang tolong ajar kami?" sambut seorang rakan dengan nada yang sangat teruja.

Kawan yang peitama itu berkata: "Soal aku sayang perempuan lain ni, tiap-tiap hari aku bagi tau dia. Setiap kali berSMS, dia akan bagi tau aku, Iluv U. Akupun balas I luv U2, Aku tak tulis “too tapi sengaja tulis ‘2' supaya dia faham yang aku sudahpun menduakan dia.

Tapi itulah yang aku hairan, dia boleh buat tak tahu sedangkan aku sudah pun berterus terang, selain dia, ada lagi perempuan yang aku sayang.

Kami semua ‘bantai' ketawa mendengar pengakuan rakan saya itu. Saya sendiri tidak tahu nak kata apa, melainkan hanya ketawa.

Saya kurang pasti sama ada rakan saya itu c…

Kemalangan bernilai Jutaan Ringgit

RM12.07 juta kerugian RM804,794 Harga sebuah ferrari RM1,20juta Harga Lamborghini
TOKYO - Lapan buah kereta sport Ferrari, sebuah Lamborghini dan dua buah kereta Mercedes berlanggar di sebuah lebuh raya di Shimonoseki, tenggara Jepun kelmarin.
Menurut agensi berita AP, polis menyatakan perlanggaran itu disebabkan salah seorang pemandu sebuah Ferrari itu cuba untuk mengubah laluan sebelum kereta tersebut merempuh penghadang jalan. Kereta Ferrari itu kemudian berpusing di lebuh raya tersebut. Beberapa buah kereta lain berlanggar kerana cuba mengelak Ferrari tersebut. Tiada seorang yang cedera serius dalam nahas itu tetapi polis di wilayah Yamaguchi menyatakan 10 orang dirawat kerana mengalami luka. Menurut polis, 14 buah kereta terlibat dalam nahas itu. Agensi berita AFP melaporkan bahawa kos perlanggaran itu melibatkan 300 juta yen (RM12.07 juta). Harga kereta baharu Ferrari ialah lebih 20 juta yen (RM804,794) manakala Lamborghini berharga sehingga 30 juta yen (RM1.20 juta).  sumber : be…