Skip to main content

kronologi cinta - part 1

satu kisah perjalanan percintaan yg mungkin akan trjadi,pernah terjadi..
but seboleh2nye elekan...................
........................

satu permulaan d mulakan dgn salam perkenalan
ayat d tutur dgn penuh langkah,

bertanye tentang c dia empunye name.......

mungkin d awal slm perkenalan tragak2 trsipu senyum malu tuk prkenalkn diri.....
lumrahnye camtuh......

tragak2 nk bgtaw name......huhuh

"bleh brkenalan??name sape ek?"

"emm....just col me ayu, n u??"

"owh..nice name..ayu cam empunye diri gak...hihi.....just col i, ass"

"ass??,full nye??"

"uit,dia xbgtaw full name....nk full name kita plak..."

......................hahaha.....................

"iyalah...full name i, hidayu.......so u cni ambik course pe??

"haha..dh taw...hehe saje nk dgr dr mulut u sndiri name u.....,i assraf..xda la....i nop student here....just singgah jumpa my uncle...lecture u...n dari dia la i brtanye sal u."

"ooo....patut la da laaa,tegur i pun cam dh agak2 kenal i....."

.....................hahaha...........haha....................................

"uish...xda la...1st nk tegur u tuh,seram gak rasa d lubuk hati nie...iya ar,ne taw....tiba2 jak kena tampar nga u ka...haha...sal muka dari jauh cam garang jak...but dari dekat...sweet jak...hehe"

"haha...mcm2 ar u nie ass...da lak d pk sampai ke ctu,xkn la ayu nk tampar ass sbb brtanye name.....haha....pape pun thankz....hihi...n salam prkenalan"

tgn d hulur tanda prmulaan prsahabatan yg x d jangka.....
tgn d sambut dgn senyum girang......

"hmm k ass,i da kuliah jap lg....da masa t kite sembang lg ek...."

"owh,ok.....kciwanye....haha......ok da masa kite lepak lg.....emm,jap...bleh mintak no ic??

"uish,no ic??nk wat?? bkn leh col or msg pun law bg no ic..???"

"haha,taw xpa...so jgn bg no ic,bg ar no fon..hehe.........nk mintak straight segan..haha"

"haha....ass2....mcm2....kelakar ek u nie....hmm...next time la ayu bg ek??,jgn risau ayu bkn jenis yg lupa janji...ayu promise...."

"nape xbg skang ja?" "uish...xnmpk ka ka lecture i aka uncle u duk jeling2 cni...kan pe plak d kate,xpasal2 d gossip nye i dlm klas lak t....hehe...next time k??

"haha....ok....hv a nc day...tcare........"

snyum brlalu pergi.....

trasa girang d hati....

ringan ja ja rasa badan nie.......... haha.........ayu2.......

"oit assraf,ko dtg cni nk jumpa uncle ka nk ngorat student uncle??,patut ar dari arituh duk lg duk tanye sal ayu,da hati upanye......haha"

"haha.....shhhh.....jgn bgtaw kat yg len....rahsia...haha.....jom breakfst..ass blanja"

"uish....dpt awek jak,hati terus girang ek...siap nk balanja lg tuh...."

"haha,da plak uncle ke ctu...xda lah..ass dtg pun memang nk blanja uncle brkfst da...uncle order ja ape uncle nk mkn...janji xlebih RM5...hehe"

"ahakz,banyak la xlebih RM5....blanja cam xbrape nk blanja ja nie......haha"

"xda la uncle,gurau ja....."

............................masa brlalu agak prlahan.......
.............mungkin d sbbkn xsabar menanti NEXT time td tuh....haha...........


continue d len waktu

Comments

kim said…
haha.... semat gak...


nk mintak tlg uncle carikan satu gak bleh...? hehe
ariry said…
haha......semat ka?kah2......huhu........bnyak ar nk satu...yg ada xtrlayan..nk cari satu............

Popular posts from this blog

Belajar Bahasa Kelantan / kecek klate

Perbendaharaan Kata

Bokbong – spesis musang
Ttuyup – pepatung
Pok Kor – spesis mengkarung
Ike Kkhonge – ikan cencaru
Gelenyar,Gletah -mengenyam, getik
Saksoba = Absorber
Supik Gelenyar/supik rhokrhak – plastik bag (yang nipis tu.)
Buah Topoh = buah epal (diambil dr perkataan Arab “tuffah” = epal)
Mokte = rambutan
Kuk/kok = sekeh
Njja/nenjja = tendang
Tak cakno = x hirau
Nyaknyo/nayo = kesian
Bbaloh = kelahi
Ggaduh = nak cepat (double `G’ means sabdu))
Debe = berani gilerr
Bekwoh = kenduri (mungkin berasal dari big work)
Tohok = buang / throw out
Rhukah = panjat
Ghohok = susah, payah
Hungga = lari (bkn hungga bungga ekk)
Cuwoh = curah
Getek/etek = juga
Tepoh = langgar
Tubik = keluar
Siak duk gghobar = Jangan risau.. Don’t worry, be happy!!!
Idak kow = cuma
Wak ggoghiI = Bagi memulakan sesuatu.. to start with.
Dekpong gak eh = Kalau ya pun
Jjughuh = baik (jjughuh budok tu = baik budak tu)
Kelaghing = kesat/not smooth
Belengas = melekit
Klikpah klikpah = terpinga pinga
Nyelo = tingkap
Grobok = almari
Pitih = duit
Kupit = ke…

Isteri = Is Three?

Sidang teh tarik kami tengah malam semalam dihangatkan dengan pengakuan seorang rakan: "Aku dah berkali-kali cuba bagi tau isteri aku yang aku ni ada 'girlfriend' tapi dia buat tak tau, dia buat dhek aje!"

"Akikkk? Macam mana tu? Betui ka dia buat tak tau? Kalau betui, petua apa yang hang pakai? Boleh hang tolong ajar kami?" sambut seorang rakan dengan nada yang sangat teruja.

Kawan yang peitama itu berkata: "Soal aku sayang perempuan lain ni, tiap-tiap hari aku bagi tau dia. Setiap kali berSMS, dia akan bagi tau aku, Iluv U. Akupun balas I luv U2, Aku tak tulis “too tapi sengaja tulis ‘2' supaya dia faham yang aku sudahpun menduakan dia.

Tapi itulah yang aku hairan, dia boleh buat tak tahu sedangkan aku sudah pun berterus terang, selain dia, ada lagi perempuan yang aku sayang.

Kami semua ‘bantai' ketawa mendengar pengakuan rakan saya itu. Saya sendiri tidak tahu nak kata apa, melainkan hanya ketawa.

Saya kurang pasti sama ada rakan saya itu c…

Kemalangan bernilai Jutaan Ringgit

RM12.07 juta kerugian RM804,794 Harga sebuah ferrari RM1,20juta Harga Lamborghini
TOKYO - Lapan buah kereta sport Ferrari, sebuah Lamborghini dan dua buah kereta Mercedes berlanggar di sebuah lebuh raya di Shimonoseki, tenggara Jepun kelmarin.
Menurut agensi berita AP, polis menyatakan perlanggaran itu disebabkan salah seorang pemandu sebuah Ferrari itu cuba untuk mengubah laluan sebelum kereta tersebut merempuh penghadang jalan. Kereta Ferrari itu kemudian berpusing di lebuh raya tersebut. Beberapa buah kereta lain berlanggar kerana cuba mengelak Ferrari tersebut. Tiada seorang yang cedera serius dalam nahas itu tetapi polis di wilayah Yamaguchi menyatakan 10 orang dirawat kerana mengalami luka. Menurut polis, 14 buah kereta terlibat dalam nahas itu. Agensi berita AFP melaporkan bahawa kos perlanggaran itu melibatkan 300 juta yen (RM12.07 juta). Harga kereta baharu Ferrari ialah lebih 20 juta yen (RM804,794) manakala Lamborghini berharga sehingga 30 juta yen (RM1.20 juta).  sumber : be…