Skip to main content

mngharap harapan pada empunye

dlm satu kisah..........

da seorg lelaki, yg still mnaruh harapan pd girl...even dia taw yg girl tuh dh berpunye...

c laki tuh still layan jg dia......caring abis ar......girl sambut baik,coz dlm hati layan as a frenz,caring as a frenz.....just 4 frenz.......................................

but c laki tu lurus...n mayvi fell in love overdose sampai still mngharap cinta yg d semai brbunga.....girl tuh dh sejujurnye bgtaw yg hubungan "kite dua just frenz...coz i dh da empunye...n i tul2 syg kan dia......."

nk d jadikan citer

girl tuh ceritakn dekat bf dia....

so agak pe respons bf dia ek???

of course sebagai mnusia yg normal,timbul gak perasaan jeles,malaupun dia taw bf dia setia..........but itu lumrah yg mbuatkan manusia rasa sempurna....

orait....2 point....

harapan...or mngharap?? perlu ka kite mnghrap pd sesorg utk menerima cinta..
or just luahkn n law xnk d trime cari yg len jak..??

nape kite nk letak harapan yg tinggi pd seseorg utk trime cinta kite??

law d pk secara logik...kite yg mnharap Dia jatuh cinta pada kite but pd masa yg same dia dh pun jatuh cinta nga org len......so perlu kite still mnaruh harapan pd c Dia..sambil nyayikan lagu irwansyah "ku tgu jandamu" entah la....

secara logik,yg menaruh harapan sure meminta c Dia putus d tengah jln or gagal dlm hubungan...bgus ka doakn keburukn tuk org yg kite syg??

d pk balik,cam mane law org len mngharap brdoa agar hbungan cinta xtrcapai??sure amarah membara rite??

so lepaskn lah harapan pd yg sedia menerima....

jgn mngharap pd yg satu d dpn mata jak

cuba pandang kiri or kanan,sure ada sesorg yg selame nie kite trlepas pndang yg sedia mnerima harapan..............

yg sedia membawa harapan berlayar jauh bersama...............
yg sedia mngharungi liku2...................


cinta org yg cinta kite, jgn cinta org yg kite cinta
kerna org yg kite cinta blom tentu cinta kita...coz ne taw org yg kite cinta akn menemui cinta dia.........

pape pun semoga brbahagia....................

Comments

mengharap pd org mmg amat menyakitkan...
kadang2 wpon kita tahu bnda tu sakit,,
tp kita still nak berada di samping nya..
nak ada di sisinya,,
bukan untuk memancing simpati atau kasih,,
cuma nak si dia sentiasa ceria dan bahagia walaupon kenyataannya amat memeritkan...
ariry said…
uit...yup...............

but satu xpaham
tang,
"cuma nak si dia sentiasa ceria dan bahagia walaupon kenyataannya amat memeritkan"

pe maksudnye ek?huhuh
Nin said…
hi..

hmm.. payah gak nak simpulkan, apa pun dlm perhubungan bg saya kejujuran, mhormati antara 1 sma lain dan keikhlasan amat penting..

mgharap harapan yg tinggi dlm 1 perhubungan umpama 1 kenyataan yg amat payah tuk kita harapkan, pe pun kna bfikiran positif..

dan bila bkwan gunakanlah mata hati.. kerana mata hati tidakkan akan menipu..serta jgn terlalu mharap pd sesuati yg kita sndiri tidak pasti..
ko x paham ek??
gini mksd aku....
kita nak dia bahagia wpon bukan dgn kita yg menjadi psgnnya...
siapa pon yg dia pilih,kita redha dan tumpang bahagia bila si dia bahagia..
tp dalam masa yang sama,
kenyataan si dia berbahagis dgn org lain amat perit tok kita tempuhi...
paham x???
hehehehe...
ariry said…
haha...orait....aku paham........hoho...

biasa n lumrah....yg benar susah nk d trime..yg tipu lg senang nk percaye.....

yg syg susah nk d tinggalkn....
lg senang telan pahit dr manis bah.....
ariry said…
to nin

uit...agak xsedap rasa...iya ka mata dan hati xmenipu????

bukankh perasaan slalu mnpengaruhi mata dan hati???
fLoRa87 said…
doakn kebahagian org yg kita syg.. bila dia bahagia, kita pn akan bahagia juga.. wlupn dr jauh & sekadar memandang.. (^_^)

p/s : klu ditakdirkn dia jodoh kita xkn kemana pnye.. biar ALLAH yg tentukn sgalanya.. tawakal la pd-Nya.. smoga bahagia slalu yer kwn2..
ariry said…
yup2...tul2......law dh jodoh xkemane....ke mane law jodoh xda??

haha.....hakikat Allah yg tentukan....intipati nye kita yg tntukan...kite yg rencanakan tuk mnghala ke mana.....rencah dan rasa kite yg sediakan......

Popular posts from this blog

Belajar Bahasa Kelantan / kecek klate

Perbendaharaan Kata

Bokbong – spesis musang
Ttuyup – pepatung
Pok Kor – spesis mengkarung
Ike Kkhonge – ikan cencaru
Gelenyar,Gletah -mengenyam, getik
Saksoba = Absorber
Supik Gelenyar/supik rhokrhak – plastik bag (yang nipis tu.)
Buah Topoh = buah epal (diambil dr perkataan Arab “tuffah” = epal)
Mokte = rambutan
Kuk/kok = sekeh
Njja/nenjja = tendang
Tak cakno = x hirau
Nyaknyo/nayo = kesian
Bbaloh = kelahi
Ggaduh = nak cepat (double `G’ means sabdu))
Debe = berani gilerr
Bekwoh = kenduri (mungkin berasal dari big work)
Tohok = buang / throw out
Rhukah = panjat
Ghohok = susah, payah
Hungga = lari (bkn hungga bungga ekk)
Cuwoh = curah
Getek/etek = juga
Tepoh = langgar
Tubik = keluar
Siak duk gghobar = Jangan risau.. Don’t worry, be happy!!!
Idak kow = cuma
Wak ggoghiI = Bagi memulakan sesuatu.. to start with.
Dekpong gak eh = Kalau ya pun
Jjughuh = baik (jjughuh budok tu = baik budak tu)
Kelaghing = kesat/not smooth
Belengas = melekit
Klikpah klikpah = terpinga pinga
Nyelo = tingkap
Grobok = almari
Pitih = duit
Kupit = ke…

Isteri = Is Three?

Sidang teh tarik kami tengah malam semalam dihangatkan dengan pengakuan seorang rakan: "Aku dah berkali-kali cuba bagi tau isteri aku yang aku ni ada 'girlfriend' tapi dia buat tak tau, dia buat dhek aje!"

"Akikkk? Macam mana tu? Betui ka dia buat tak tau? Kalau betui, petua apa yang hang pakai? Boleh hang tolong ajar kami?" sambut seorang rakan dengan nada yang sangat teruja.

Kawan yang peitama itu berkata: "Soal aku sayang perempuan lain ni, tiap-tiap hari aku bagi tau dia. Setiap kali berSMS, dia akan bagi tau aku, Iluv U. Akupun balas I luv U2, Aku tak tulis “too tapi sengaja tulis ‘2' supaya dia faham yang aku sudahpun menduakan dia.

Tapi itulah yang aku hairan, dia boleh buat tak tahu sedangkan aku sudah pun berterus terang, selain dia, ada lagi perempuan yang aku sayang.

Kami semua ‘bantai' ketawa mendengar pengakuan rakan saya itu. Saya sendiri tidak tahu nak kata apa, melainkan hanya ketawa.

Saya kurang pasti sama ada rakan saya itu c…

Kemalangan bernilai Jutaan Ringgit

RM12.07 juta kerugian RM804,794 Harga sebuah ferrari RM1,20juta Harga Lamborghini
TOKYO - Lapan buah kereta sport Ferrari, sebuah Lamborghini dan dua buah kereta Mercedes berlanggar di sebuah lebuh raya di Shimonoseki, tenggara Jepun kelmarin.
Menurut agensi berita AP, polis menyatakan perlanggaran itu disebabkan salah seorang pemandu sebuah Ferrari itu cuba untuk mengubah laluan sebelum kereta tersebut merempuh penghadang jalan. Kereta Ferrari itu kemudian berpusing di lebuh raya tersebut. Beberapa buah kereta lain berlanggar kerana cuba mengelak Ferrari tersebut. Tiada seorang yang cedera serius dalam nahas itu tetapi polis di wilayah Yamaguchi menyatakan 10 orang dirawat kerana mengalami luka. Menurut polis, 14 buah kereta terlibat dalam nahas itu. Agensi berita AFP melaporkan bahawa kos perlanggaran itu melibatkan 300 juta yen (RM12.07 juta). Harga kereta baharu Ferrari ialah lebih 20 juta yen (RM804,794) manakala Lamborghini berharga sehingga 30 juta yen (RM1.20 juta).  sumber : be…